Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gazul ilariant, tot mai mulți intoxicați: autoritățile vor să-l interzică
12 aug, 15:51
Gazul ilariant, utilizat frecvent pentru efectele sale euforice, este consumat tot mai mult, astfel că și numărul celor intoxicați a crescut alarmant. Autoritățile olandeze iau în calcul interzicerea produsului.
Droguri

Comercializarea oxidului de azot ar putea fi interzis în Olanda. Cunoscut și sub denumirea de gaz ilariant, produsul se găsește în capsule sau în baloane umflate cu acest gaz, pe care tinerii îl inhalează pentru recreere, notează agerpres.ro. Numărul ceor intoxicați cu acest gaz a crescut în ultima perioadă.

Mai multe localităţi, printre care Amsterdam şi Utrecht, au solicitat interzicerea comercializării capsulelor cu oxid de azot din cauza pericolului la adresa sănătăţii şi a înmulţirii problemelor din cartierele populare printre amatorii de distracţii.
Gazul ilariant poate fi inhalat din dispozitivele pentru frişcă încărcate cu oxid de azot sau din baloanele umflate cu acest gaz. Consumul acestuia provoacă o stare de euforie de scurtă durată.

Ministerul Sănătăţii urmează să examineze această problemă, au indicat autorităţile de la Haga.
Un raport al Centrului Naţional de Informaţii despre Intoxicaţii din Utrecht arată că numărul celor intoxicațicu acest gaz a crescut alarmant. În comparaţie cu anul 2015 când au fost consemnate 13 astfel de cazuri, în prima jumătate a acestui an au fost înregistrate 67 de cazuri.

Conform raportului, din ce în ce mai multe persoane din Olanda consumă circa 50 de capsule cu oxid de azot pe zi, pe termen lung. Acest obicei poate provoca afectarea severă a nervilor


Ştiri Recomandate

Diabetul, factor de risc major la infecții pulmonare severe
Femeie cu arsuri superficiale pe față și mâini, după o explozie de gaze
Mai multe lactate, mai mare riscul de cancer de prostată
Transplant. Trei vieți salvate de o copilă de doar 7 ani, de Moș Nicolae
Antibiotice, prescrise zilnic la 45% dintre pacienții români
Împiedică aspirina creșterea anevrismului?
Deratizare la un bloc din Suceava. Un cuplu a ajuns la spital
REZIDENȚIAT 2019. Mesajul emoționant al unui medic către viitorii rezidenți
Comentarii