Gazul ilariant, tot mai mulți intoxicați: autoritățile vor să-l interzică

Droguri
Gazul ilariant, utilizat frecvent pentru efectele sale euforice, este consumat tot mai mult, astfel că și numărul celor intoxicați a crescut alarmant. Autoritățile olandeze iau în calcul interzicerea produsului.

Comercializarea oxidului de azot ar putea fi interzis în Olanda. Cunoscut și sub denumirea de gaz ilariant, produsul se găsește în capsule sau în baloane umflate cu acest gaz, pe care tinerii îl inhalează pentru recreere, notează agerpres.ro. Numărul ceor intoxicați cu acest gaz a crescut în ultima perioadă.

Mai multe localităţi, printre care Amsterdam şi Utrecht, au solicitat interzicerea comercializării capsulelor cu oxid de azot din cauza pericolului la adresa sănătăţii şi a înmulţirii problemelor din cartierele populare printre amatorii de distracţii.
Gazul ilariant poate fi inhalat din dispozitivele pentru frişcă încărcate cu oxid de azot sau din baloanele umflate cu acest gaz. Consumul acestuia provoacă o stare de euforie de scurtă durată.

Ministerul Sănătăţii urmează să examineze această problemă, au indicat autorităţile de la Haga.
Un raport al Centrului Naţional de Informaţii despre Intoxicaţii din Utrecht arată că numărul celor intoxicațicu acest gaz a crescut alarmant. În comparaţie cu anul 2015 când au fost consemnate 13 astfel de cazuri, în prima jumătate a acestui an au fost înregistrate 67 de cazuri.

Conform raportului, din ce în ce mai multe persoane din Olanda consumă circa 50 de capsule cu oxid de azot pe zi, pe termen lung. Acest obicei poate provoca afectarea severă a nervilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel