Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Fumat pe plajă? Interzis în această regiune turistică
13 oct 2019 / 17:08
Un stat american de coastă interzice, de anul viitor, fumatul în parc și pe plajă. Cei care vor fi prinși fumând în aceste zone, vor fi amendați.
Plajă  FOTO: Pixabay

Fumat, plajă. Statul California va interzice fumatul în parcurile și plajele de stat de anul viitor. Legea interzice și aruncarea deșeurilor de țigări și țigarete în parcuri și pe plaje. Încălcările legii vor fi pedepsite cu amendă de 25 de dolari.

Guvernatorul Californiei, democratul Newsom, a anunțat vineri că a semnat proiectul de lege. Iar acesta acoperă fumatul țigărilor tradiționale, dar și fumatul electronic. În schimb, fumatul va fi în continuare permis în parcările la plaje și parcuri. Producțiile de filme și televiziune pot încă permite oamenilor să fumeze pe proprietatea statului cu permisiunile corespunzătoare.

Până la această lege, California interzicea fumatul în centrele de îngrijire a copiilor, la o distanță de 7,6 metri de pe piețele fermierilor, în clădirile guvernamentale și în transportul public. Orașele și formele administrative americane au libertatea de a adopta propriile legi privind fumatul.

Statul California are aproximativ 280 de parcuri de stat și 340 de mile (547 de kilometri) de coastă. O analiză legislativă, citată de medicalxpress, prevede că punerea a peste 5.000 de semne care avertizează oamenii de interdicție va costa sistemul parcurilor de stat aproape 2 milioane de dolari.

Legea este susținută de numeroase grupuri medicale și de mediu, precum și de orașele Huntington Beach și Santa Monica. Mulți republicani din legislativ au votat împotriva măsurii.


Ştiri Recomandate

Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Andrei Baciu. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Andrei Baciu: trebuie să fim pregătiți pe toate palierele
Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV
Adela Cojan: Suntem pe vârful primul val de COVID-19
Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Afișul dezbaterii online
  LIVE
Tehnologia 5G, ce efecte ar putea avea asupra sănătății
Bani pentru bolnavii de TBC. Ce sumă a aprobat Guvernul
Diabet
EXCLUSIV
Mersul pe jos, cât de benefic este pentru sănătate
Austria, restricții pentru cei care vin din România
Hepatita C: cine ar trebui să facă testul
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri