Frumusețea, la indigo. Dr. Dana Miricioiu: Nu se potrivesc tuturor femeilor buzele foarte mari, obrajii proeminenți sau năsucurile mici. Nu este bine

frumusetea - FOTO: Freepik
EXCLUSIV
Într-o societate influențată puternic de trenduri și de imaginea idealizată promovată pe platformele de social-media, medicii esteticieni trag un semnal de alarmă. Frumusețea nu se potrivește unui tipar. Nu toate doamnele și domnișoarele trebuie să aibă același tip de buze, sprâncene.

În lumina presiunii tot mai mari exercitate de social-media asupra percepției individuale despre frumusețe, dr. Dana Miricioiu, unul dintre cei mai respectați chirurgi plasticieni din țară, atrage atenția asupra impactului negativ al imaginilor perfecte în promovarea unui ideal de frumusețe nerealist.

Dr. Dana Miricioiu, Chirurg Plastic, Fondator & Proprietar al Clinicii omonime din Herăstrău, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL, DC News, Spectacola și DC News TV, importanța individualității și a caracteristicilor unice ale fiecărei persoane. Consideră că fiecare individ ar trebui să fie tratat ca aparte, iar percepția frumuseții ar trebui să se bazeze pe trăsăturile distincte ale fiecăruia, astfel încât să-și păstreze autenticitatea și personalitatea.

Vezi și: Divorțul, separarea cu impact devastator. Radu Leca: Ăsta e un adevăr! Fugim de el

"Nu știu dacă trendurile în chirurgia estetică sunt valabile pentru toți. Un lucru foarte important e că nu vorbim de intervențiile estetice în trend, ci vorbim despre percepția oamenilor despre frumusețe, atât a femeilor cât și a bărbaților.

În momentul de față, pacienții mei doresc din ce în ce mai mult să apeleze la proceduri mai puțin invazive în mod periodic, astfel încât pielea lor și înfățișarea lor să nu fie schimbată în mod drastic de la o zi la alta și să îmbătrânească frumos și sănătos.

Social-media ne bombardează cu aceste imagini perfecte care din nefericire a schimbat percepția despre frumusețe și personalitate. Trebuie să înțeleagă că aceste tipare care sunt universal valabile nu ne sunt potrivite. Fiecare are personalitatea ai, are trăsăturile ei.

Vezi și: De ce devin oamenii răi pe măsură ce îmbătrânesc. Laura Roxana Goga: Se compară. Simt că au eșuat

Noi trebuie să păstrăm trăsăturile unice fiecărei persoane chiar dacă vrem să redăm frumusețea naturală a fiecărui pacient. Nu se potrivesc tuturor tipurilor de femei buzele foarte mari, obrajii proeminenți sau năsucurile mici.

Ne schimbă imaginea în oglindă, ne schimbă percepția pe moment, dar în momentul în care zilele și anii trec o să realizeze că înfățișarea nu li se potrivește. Nu o să se regăsească. Există și un sindrom care se numește dismorfofobie prin care pacientele accentuează modificările pe care le văd în oglindă și care pot fi închipuite și apelează din ce în ce mai mult la intervenții chirurgicale din ce în ce mai invazive, agresive și repetate.

Când acest lucru se întâmplă, noi, chirurgii esteticieni trebuie să identificăm această tulburare și să spunem STOP pentru că rezultatul se va întoarce și împotriva pacientei, dar și împotriva noastră. Rezultatul obținut nu va da satisfacția necesară pacientei. Dimpotrivă, îi va crea mult mai multe problemele și dezechilibre psihice pentru că niciodată nu va ajunge la rezultatul pe care și l-a dorit.

Și mai mult și mai bine, în chirurgia estetică poate să nu fie potrivit pentru multe paciente", a mai spus dr. Dana Miricioiu. 

Vezi și: De ce apare demența. Cum ne afectează lumina. Vlad Ciurea: Asta e situația

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel