Fructul perfect pentru un DETOX eficient. Cu toții îl mâncăm, dar nu știam ce bine ne face

Fructul perfect pentru un detox eficient - FOTO Pexels @Andreea P Coan
Un anumit fruct are capacitatea de a ajuta organismul să elimine toxinele în mod natural.

Detoxifierea lucru poate veni sub forma curățărilor cu sucuri, a posturilor și a altor diete la modă, dar realitatea este că organismul tău este de fapt perfect echipat pentru a se detoxifia singur, fără a fi nevoie să te supui unui proces drastic.

Cu toate acestea, în timp ce corpul tău își face în mare parte treaba de unul singur, includerea anumitor alimente în dietă poate face sarcina mult mai ușoară și, în special, anumite fructe pot fi benefice pentru a-ți elibera corpul de toxine și pentru a promova un microbiom intestinal mai sănătos. Nutriționistul Trista Best dezvăluie, într-un interviu pentru Shefinds, care sunt cele mai bune fructe pe care să le includeți în dietă pentru eliminarea toxinelor.

Merele ajută la eliminarea toxinelor

Merele sunt bogate în fibre și au o mulțime de alte vitamine și minerale excelente. De asemenea, Best explică faptul că merele pot fi unul dintre cele mai bune alimente pe care să le consumați în mod regulat pentru a vă ajuta organismul să se detoxifice în mod natural. Cu toate acestea, înainte de a aprofunda modul exact în care merele vă pot ajuta să vă detoxifiați, este mai întâi important să înțelegem ce înseamnă exact acest termen pentru început. 

"Detoxifierea este pur și simplu modul în care organismul se debarasează de toxine. Ficatul și rinichii sunt principalele organe de detoxifiere ale organismului, care acționează prin filtrarea și secreția de substanțe pentru a preveni acumularea de toxine și radicali liberi",  a explicat Best pentru SheFinds.

Pe măsură ce corpul tău filtrează toxinele, vei începe în mod natural să te simți mai bine, îmbunătățindu-ți starea de sănătate și chiar ajutând la obținerea unei pierderi în greutate, dar nu există niciun motiv să apelezi la detoxul cu sucuri pentru a obține acest efect.

Motivul pentru care merele sunt excelente pentru detoxifiere se datorează pur și simplu compușilor vegetali care se găsesc în acest fruct bogat în nutrienți.

Citește mai departe pe Spectacola.ro

Cura de DETOX, plusul de energie cu efecte de SLĂBIT. Bilic: Sănătatea este accesibilă oricui și are gust

”Vă simțiți obosiți și lipsiți de energie? Ce ați zice de o cură detox care să aibă și efect de slăbit? Singura variantă în care slăbitul este sănătos și are beneficii pentru organism este atunci când mâncăm rar și puțin”, ne-a ”provocat” nutriționistul Mihaela Bilic în cadrul emisiunii Doctor de Bine, de la PRO TV.

Aceasta a afirmat că scoaterea din meniu a produselor procesate, a excesului de grăsimi și proteine animale poate avea un efect de detox. ”După o perioadă în care am făcut excese alimentare, dacă suntem fumători sau am urmat un tratament medicamentos ce a obosit ficatul, prinde bine o pauză digestivă și metabolică”, a mai spus nutriționistul care a venit cu câteva recomandări în acest sens. 

Astfel, Mihaela Bilic ne-a recomandat să bem multe lichide pentru stimularea eliminării toxinelor din organism, să eliminăm alcoolul, zahărul și alimentele grase care obosesc ficatul, să reechilibrăm flora intestinală prin consumul de probiotice și prebiotice, dar mai ales să punem accentul pe consumul de legume bogate în fibre și antioxidanți.

Cura de detox: minimum 10 zile până la 2-4 săptămâni

Cura de detox pe care ne-a recomandat-o nutriționistul poate dura între 10 zile și 2-4 săptămâni. ”Când vine vorba de hidratare optimă, variantele sunt multiple: apă, ceai verde, infuzie de plante. La capitolul alimentar, faceți din ciorba sau supa de legume preparatul vostru de bază”, a mai spus Mihaela Bilic, care a făcut și o listă cu legumele și fructele recunoscute pentru efectul detox. (Citește mai mult AICI)

Vezi și: Fulgii de ovăz, sursa de sănătate pentru inimă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel