Fructul de sezon care îngrașă cel mai mult. Mihaela Bilic dă vestea șoc!

Pepenele verde
Fructul de sezon cel mai consumat în această perioadă e periculos pentru siluetă și afectează ficatul spune medicul nutriționist Mihaela Bilic. 

Fructul „vinovat” este accesibil ca preț și extrem de delicios. Dr Mihaela Bilic spune că pepenele roșu, care se găsește în mormane în toate piețele din țară, nu face bine la siluetă atunci când e mâncat în exces. Pentru că fructul conține circa 90% apă, la care se adaugă proteine, glucide, vitamina C și fibre, mulți au tendința, vara, să înlocuiască apa cu pepenele roșu. 

Medicul nutriționist atrage însă atenția că, dacă este consumat în cantități exagerate, pepenele roșu poate afecta ficatul. Și asta pentru că fructul conține o cantitate mare de fructoză care se duce direct în ficat pentru a fi procesată. Aceeași fructoză e de vină și pentru faptul că pepenele roșu este în topul fructelor care îngrașă foarte mult.

Dr Mihaela Bilic a explicat, conform Antena3, că sunt și alte fructe de sezon care îngrașă dacă sunt consumate prea des din același motiv: strugurii și cireșele.

Mihaela Bilic spune că pepenele roșu ar trebui mâncat ca un desert. „Nu vă voi recomanda acum să mâncați cu bucățica, dar mâncați măcar cu felia. Dacă vreți să nu vă doară grăsimea acumulată brusc pe abdomen”, a explicat ea, conform sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel