Fructul cu cele mai MULTE calorii

fructul cu cele mai multe calorii FOTO: Pexels @Polina Tankilevitch
Care este fructul extrem de sănătos, dar foarte caloric? 

În ciuda cantității mari de calorii pe care o conține, curmalele sunt extrem de gustoase, sănătoase și bogate în fibre. Aceste fructe conțn peste 280 kcal/100g. Curmalele își au origine în Orientul Mijlociu, dar sunt cultivate în mai multe zone ale lumii.

Sursă bogată în glucide

În doar 100 de grame, curmalele conțin aproximativ 25 de grame de zaharuri naturale. Din acest motiv, curmalele pot fi un bun înlocuitor al dulciurilor cu conținut crescut în zahăr.

Ce mai conțin curmalele?

Curmalele sunt bogate în cupru, mangan, fier, potasiu, fosfor și magneziu. De asemenea, aceste fructe sunt recunoscute prin conținutul lor crescut în vitamine din complexul B, precum: B1, B2, B3, B4 și B6. Complexul B are numeroase beneficii pentru sănătate, în special pentru sistemului nervos. Acestea vitamine previn atacul vascular cerebral, bolile cardiace, întăresc sistemul imunitar și mențin echilibrul hormonal. 

De ce să consumi curmale?

Conținutul mare în calorii nu ar trebui să ne oprească să mâncăm curmale. Aceste fructe au beneficii extraordinare pentru o sănătate de fier. Curmalele ne protejează tubul digestiv, întăresc sistemul cardiovascular, ajută la reglarea glucozei din sânge și ajută la sănătatea oaselor.

Mai mult decât atât, persoanele care suferă de anemie pot consuma curmale pentru ameliorarea acestei condiții. Femeile însărcinate pot beneficia și ele de proprietățile acestor fructe. Conținutul lor ridicat în acid folic este benefic în timpul saricinii, iar medicii recomandă de multe ori suplimentarea acidului folic în timpul sarcinii. În plus, curmalele conțin un nivel crescut de proteine și antioxidanți, protejându-ne de stresul oxidativ. 

Ideale între mese

Prin conținutul său bogat în nutrienți, curmalele pot fi gustarea perfectă dintre mese. Poți alege să mănânci curmale dacă ai nevoie de un supliment sănătos.

Alte fructe calorice

Pe lângă curmale, există în lume multe fructe bogate în calorii. Printre acestea se numără bananele, avocado, mango, prunele uscate, smochinele și stafidele.

Vezi și: 4 FRUCTE pe care să NU le mănânci NICIODATĂ la dietă: Trebuie să fie INTERZISE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel