Fructul bogat în Vitamina C care previne OBEZITATEA

fructul bogat in vitamina C FOTO: Pexels @quang nguyen vinh
Care este fructul care conține de două ori mai multă Vitamina C decât doza zilnică recomandată? Ce alte efecte are asupra organismului?

Fructele de guava sunt fructe exotice, iar frunzele acestora sunt folosite în medicina tradițională sub formă de ceaiuri medicinale sau de extract. Fructul are efecte uimitoare asupra sănătății și merită introdus în alimentație.

Ce conțin?

Webmd dezvăluie faptul că un singur fruct conține de două ori mai multă Vitamina C decât doza zilnică recomandată. De asemenea, fructele de guava sunt bogate în fier, calciu, potasiu și Vitamina A.

Ameliorează bolile cronice

Fructele de guava sunt recomandate în bolile cardiovasculare și în diabet. Conform healthline, există dovezi științifice care arată că fructele de guava contribuie la reglarea glicemiei din sânge, iar extractul din frunze de guava scad rezistența țesuturilor la insulină, fenomen care se întâmplă în diabetul de tip 2. Cu toate acestea, guava are un conținut crescut de glucide, iar pacienții care suferă de diabet trebuie să mănânce acest fruct cu moderație.

Pe lângă efectul hipoglicemiant, fructul are compuși care scad nivelul de colesterol din sânge și reduc riscul apariției aterosclerozei sau bolilor cardiace.

Previne obezitatea

Fructele de guava sunt bogate în fibre și sărace în calorii, iar consumul lor menține silueta și ajută persoanele care se luptă cu kilogramele în plus. Guava se află în lista celor mai bune fructe pentru slăbit, alături de: avocado, portocale, pepene și fructe citrice.

Reduce durerile menstruale

Un studiu arată că fructele de guava pot fi folosite în tratamentul dismenoreei (dureri menstruale) la o doză de 6mg/zi de extract. Astfel, fructul are proprietăți de a opri crampele și de a ameliora durerile menstruale.

Previne constipația

Conținutul crescut de fibre din fructele de guava au rol în reglarea tranzitului intestinal, sănătatea sistemului digestiv și previne constipația. Mai mult decât atât, acest aliment este recomandat persoanelor care suferă de sindromul colonului iritabil. Potrivit mayoclinic, femeile ar trebui să aibă un aport zilnic de 21-25 grame de fibre, iar bărbații de 30-38 de grame.

Vezi și: Consumul de ananas scade riscul de CANCER. Studiul care dă speranțe enorme pentru sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel