Fructele, motivul grăsimii pe burtă. Un pahar de suc de fructe = un pahar de bere. Bilic: Ca la balamuc, faci ficat steatozic!

Fructele - Foto: Pexels @Engin Akyurt @Trang Doan
Nutriționistul Mihaela Bilic a oferit detalii incredibile despre diete, zahăr, grăsimi și un stil de viață sănătos. De ce ne îngrașă fructele.

"Organismul e foarte interesant. E atât de performant construit, încât ceea ce numim noi nesănătos, că aici avem o problemă cu definiția. Deci noi avem prejudecăți, ne-a ajutat și medicina să zic așa, în anii 1970 au fost acuzate grăsimile de tot ceea ce e mai rău. Dar acolo a fost o conspirație în spate!

După 50 de ani, acum se vorbește de faptul că industria zahărului a plătit grav pentru studiile alea, ca să nu iasă zahărul vinovat. Pe bune! Aici nu mai e mister!

Când au acuzat grăsimile, abia atunci a început lumea să se îngrașe, pentru că toată lumea a fugit de grăsime, care are 9 kalorii pe gram și s-au dus spre făinoase și spre zahăr, care au 4 kalorii pe gram, dar care îngrașă mai mult decât kaloriile pe care le conțin.", a declarat Mihaela Bilic, în podcast-ul lui Mihai Morar, "Fain și Simplu".

De ce îngrasă mai mult zahărul decât grăsimea?

"Pentru că din zahăr și făinoase putem face grăsime în momentul în  care ele ajung în sistem, apare hormonul numit insulină. Și pe asta s-a bazat tot ceea ce au însemnat faimoasele cure de slăbire proteice. Ce și-au dat seama medicii? Că în momentul în care noi nu avem hormonul numit insulină în sânge, organismul nu poate face grăsime. Foarte interesant! Chiar dacă ăi dai grăsime pură, proteine, el are nevoie de acest hormon, singurul capabil să ia kalorii din sânge și să le transforme în depozite de grăsime. E un paradox aici! Și putem să-l păcălim pe metabolism!", a completat ea. 

Ce înseamnă dieta Low Carb

"Înseamnă să mănânci foarte puțini carbohidrați, zahăr dacă se poate deloc, dar și amidonul redus drastic. E foarte logic! Organismul nostru are un nivel glicemic... noi dacă mâncăm grăsime și proteine, ficatul știe să facă din ele glucoză, pentru că noi nu putem funcționa decât cu glocoză. Atâta vreme cât glicemia noastră rămâne cvasi-constantă, glicemia nu apare în circulație.

E suficient să ai muștar în care să  fie pus zahăr, organismul a perceput, glicemia s-a dus în tavan. În momentul în care glicemia a crescut, vine insulina și zice: Sunt aici, prieteni! Să facem grăsime!

Și nu face grăsime nu numai din kaloriile din făinoase, ci și din proteine, grăsime și din orice. Avem nevoie de micile trucuri, dar uite, eu când am făcut postarea că fructele îngrașă ca la balamuc și că din fructe multe faci ficat steatozic, mi-au sărit în cap toți: Doamne ferește! Nemernico!", a completat ea. 

Fructele îngrașă! Motivul incredibil

"Măi, oameni buni! Haideți înapoi la bio-chimie la lecția fructozei. Deci fructele consumate în exces, ca să nu mai zic de sucul de fructe... un pahar de suc = un pahar de bere, este cea mai rapidă cale de a te îngrășă și, culmea, de a face grăsime pe burtă. Aceste mituri trebuie distruse, pentru că văd oameni care se chinuie!

Nu mănâncă mâncare seara zicând că mai bine mănâncă 3 - 4 fructe. Alea nu țin de foame, alea stimulează apetitul. Fructoza aia din ficat îți deschide căile de sinteză de grăsime, adică avem nevoie să ne protejăm. Și așa ne îngrășăm ușor, dintr-o calorie consumată în plus, că vine din iaurt, măr verde sau cartofi prăjiți, tot îngrașă. Și atunci ne îngrășăm atât de ușor, încât dacă nu știm aceste secrete ne îngrășăm și nu știm de ce nu avem rezultate"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel