Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Fructe și legume, crezi că sunt proaspete? În cât timp ajung în galantare
12 oct 2019 / 22:43
Crezi că cumperi fructe și legume proaspete? Iată cât timp pot sta în depozite și cu ce substanțe chimice sunt tratate, înainte ca tu să le cumperi din magazin
În dieta perfectă contează ce și de unde cumperi.

Mergem la magazin și cumpărăm – credem noi – fructe și legume proaspete. Dar ele nu ajung în galantare direct de pe crăcile pomilor sau din grădini. Unele dintre ele pot fi păstrate, în condiții speciale, și un an înainte ca noi să ajungem să le cumpărăm.

Nu degeaba ne recomandă medicii nutriționiști să consumăm mereu fructe de sezon, așa măcar avem șanse să fie cu adevărat proaspete. 

Spre exemplu, arată jurnaliștii de la Mashable, merele, care sunt culese toamna, pot fi păstrate la temperaturi joase și în încăperi cu nivel scăzut de oxigen, care scad procesul lor natural de deteriorare. Poate să treacă un an până când ele să ajungă în galantare!

Salata, odată recoltată, este spălată cu clor și substanțe care o prezervă, apoi pusă la rece. Poate fi ținută o lună în astfel de condiții, fără să se strice.

Bananele sunt culese verzi și puse la rece, pentru a le stopa procesul de coacere. Două săptămâni mai târziu sunt tratate cu un gaz numit etilenă pentru a le reporni procesul de coacere și a putea fi puse la vânzare.

Roșiile sunt culese înainte de coacere și răcite, cu puțin oxigen, dar mult nitrogen, pentru a le stopa procesul. Pot fi păstrate chiar și 6 săptămâni în aceste condiții.

Cartofii sunt ținuți în încăperi cu temperatură moderată și umezeală mare până la un an înainte de a fi puși la vânzare.

Imediat după ce sunt recoltați, morcovii sunt spălați și răciți, ca să rămână crocanți. Sunt păstrați la temperaturi aproape de zero grade în încăperi cu umiditate mare care să-i împiedice să se strice. Pot rezista până la 9 luni, după care sunt spălați cu clor înainte de a fi împachetați și trimiși în magazine.


Ştiri Recomandate

Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Andrei Baciu. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Andrei Baciu: trebuie să fim pregătiți pe toate palierele
Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV
Adela Cojan: Suntem pe vârful primul val de COVID-19
Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Afișul dezbaterii online
  LIVE
Tehnologia 5G, ce efecte ar putea avea asupra sănătății
Bani pentru bolnavii de TBC. Ce sumă a aprobat Guvernul
Diabet
EXCLUSIV
Mersul pe jos, cât de benefic este pentru sănătate
Austria, restricții pentru cei care vin din România
Hepatita C: cine ar trebui să facă testul
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri