Franța: Parlamentul a adoptat proiectul de lege care instituie obligativitatea noului permis de vaccinare

Vaccinare
Parlamentul francez a adoptat definitiv duminică, printr-un vot final al deputaților, proiectul de lege care instituie obligativitatea unui nou permis de vaccinare, pe care guvernul dorește să-l implementeze cât mai repede în contextul noului val pandemic dat de varianta OMICRON de coronavirus.

Textul legii care impune obligativitatea permisului de vaccinare a fost adoptat, de Parlamentul francez, cu 215 voturi pentru, 58 împotrivă și șapte abțineri. Parlamentarii socialiști intenționează să sesizeze Consiliul constituțional pentru a garanta respectarea „libertăților fundamentale”, ceea ce va amâna cu câteva zile promulgarea proiectului de lege.

În contextul în care circa 300.000 de cazuri noi de COVID au fost înregistrate cotidian de o săptămână, guvernul speră să introducă obligativitatea noului permis de vaccinare în jurul datei de 20 ianuarie.

De la acea dată va fi necesară o schemă de vaccinare completă pentru a avea acces la activitățile distractive, baruri și restaurante, târguri și transporturi publice interregionale. Un test negativ nu va mai fi acceptat, cu excepția situației în care persoana se deplasează spre unitățile sanitare.

Noul permis nu li se va aplica decât celor de peste 16 ani, minorii cu vârste între 12 și 15 ani putând prezenta actualul certificat de vaccinare.

Se estima inițial că acest al 12-lea text sanitar în doi ani va putea fi adoptat într-o săptămână, urmând a fi aplicat de la 15 ianuarie. Timpul însă s-a dublat din cauza polemicilor declanșate de declarațiile președintelui Emmanuel Macron, care a afirmat că vrea să-i „enerveze” pe nevaccinați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel