Această vitamină îți protejează...
Consiliul Băncii Mondiale aprobă noul Fond pentru prevenirea, pregătirea și răspunsul la pandemie. Costul uman, economic și social devastator al COVID-19 a evidențiat nevoia urgentă de acțiune coordonată pentru a construi sisteme de sănătate mai puternice și pentru a mobiliza resurse suplimentare pentru prevenirea, pregătirea și răspunsul la pandemie.
Consiliul de administrație executiv al Băncii Mondiale a aprobat înființarea unui fond de intermediari financiari care va finanța investiții critice pentru consolidarea capacităților prevenire, pregătire și răspunsuri pandemice la nivel național, regional și global, cu accent pe țările cu venituri mici și medii. Fondul va aduce resurse suplimentare, dedicate pentru prevenirea, pregătirea și răspunsul la pandemie, va stimula țările să crească investițiile, va spori coordonarea între parteneri și va servi drept platformă de advocacy.
Fondul de intermediari financiari va completa finanțarea și sprijinul tehnic oferit de Banca Mondială, va mobiliza expertiza tehnică puternică a OMS și va implica alte organizații-cheie.
Dezvoltate cu conducere din partea Statelor Unite, precum și din partea Italiei și Indoneziei, ca parte a președințiilor G20 și cu un sprijin larg din partea G20 și ulterior, au fost deja anunțate angajamente financiare în valoare de peste 1 miliard USD pentru FIF, inclusiv contribuții din partea Statelor Unite, a Uniunii Europene, a Indoneziei, Germaniei, a Regatului Unit, a Regatului Unit, Singapore, Fundația Gates și Wellcome Trust.
Vezi și: Dializa, noi reguli pentru cadrele medicale. Va fi nevoie de o specializare în nefrologie
"Accesul la finanțare pentru prevenirea și pregătirea pentru pandemie este esențial. COVID-19 a scos la iveală lacune majore în ceea ce privește capacitățile de pregătire, pe care Fondul intermediarului financiar le poate aborda într-un mod coerent, ca parte a arhitecturii globale pentru pregătirea și răspunsul în caz de urgență în domeniul sănătății. OMS va juca un rol central în fondul de intermediari financiari, oferind conducere tehnică pentru activitatea sa în strânsă colaborare cu Banca Mondială pentru a realiza această viziune ambițioasă", a spus Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.
Scopul fondului de intermediari financiari este de a oferi finanțare pentru a aborda lacunele critice din prevenirea, pregătirea și răspunsuri pandemice pentru a consolida capacitatea țării în domenii precum supravegherea bolilor, sistemele de laborator, forța de muncă din domeniul sănătății, comunicarea și gestionarea situațiilor de urgență și implicarea comunității.
De asemenea, aceasta poate contribui la soluționarea lacunelor în ceea ce privește consolidarea capacității regionale și globale, de exemplu, prin sprijinirea schimbului de date, a armonizării reglementărilor și a capacității de dezvoltare coordonată, achiziții, distribuție și implementare a contramăsurilor și a materialelor medicale esențiale.
Vezi și: Urciorul și chalazionul, afecțiunile oculare cu simptome similare. Cum le deosebim
În perioada 27 iunie-3 iulie au fost înregistrate 7.726 de persoane infectate cu COVID-19, potrivit anunțului făcut, luni, de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
Potrivit acestuia, numărul de decese din cauza COVID a rămas mic.
"În ultima săptămână, s-au înregistrat aproape 8 mii de cazuri, mai exact 7.726 de cazuri. În unitățile sanitare de profil, numărul persoanelor infectate este de 922. La ATI sunt internate 52 de persoane. Numărul de decese, din fericire, rămâne mic. 16 decese pe parcursul unei săptămâni.
În această perioadă au fost efectuate 70.000 de teste.
În ceea ce privește evoluția cazurilor, am plecat undeva la 2.000 de cazuri la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, după care a început creșterea, o creștere semnificativă, o creștere cu 50% a numărului de cazuri în săptămâna 20-26 iunie și o creștere cu circa 80% în săptămâna 27 iunie-3 iulie.
A început o creștere cu 80% în săptămâna 26 iunie - 3 iulie. Rata de pozitivitate a crescut a cu 50% față de săptămâna precedenta", a spus Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...