Flatulența, când este cauzată de cafea?

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, o ceașcă sau două de cafea de dimineață este un ritual, în principal datorită conținutului său de cofeină. Pentru unii oameni consumul de cafea poate provoca flatulență și stări de discomfort.  

Cofeina din cafea ar putea fi vinovatul, dar ar putea fi de vină, de asemenea, ceva ce este adăugat la cafea, cum ar fi laptele. Consumul de cafea ar putea agrava, de asemenea, o afecțiune digestivă de bază, cum ar fi sindromul de colon iritabil, care poate avea ca simptom flatulența, notează Livestrong.

Despre flatulență

Flatulența este o modalitate prin care corpul scapă de excesul de gaze. Este o parte naturală a procesului digestiv, dar poate fi atât incomod, cât și jenant dacă apare persistent. A scăpa de flatulență necesită reducerea cantității de gaz din intestinul tău.
Gazul este de obicei cauzat de înghițirea aerului, cum ar fi atunci când mănânci prea repede sau de alimente sau băuturi care nu se digera bine în tractul digestiv. Deși cafeaua nu este o cauză obișnuită a gazelor, poate provoca uneori balonări abdominale și gaze, la fel ca și unele zaharuri și produse lactate care se adaugă în mod obișnuit la cafea.

Probleme cu cafeaua

Cofeina din cafea crește nivelul de acid din intestine. Acest lucru vă poate stimula tractul digestiv, ceea ce poate duce la balonare abdominală și gaze, în conformitate cu sistemul de sănătate al Universității din Michigan. Chiar dacă bei cafea decofeinizată, există încă o cantitate de cofeină. De exemplu, o cană de cafea decofeinizată conține încă aproximativ 2 miligrame până la 5 miligrame de cafeină. Deși nu este foarte mult cafeină în comparație cu cafeaua obișnuită - ceașca medie are aproximativ 40 de miligrame până la 180 de miligrame - se poate adăuga dacă bei mai multe căni și poate duce la gaze și flatulență, în special dacă ești sensibil la cofeină.

Alte caize ale flatulenței

Adăugarea de produse lactate, cum ar fi lapte sau smântână, poate duce la gaze și flatulență dacă sunteți intoleranți la lactoză. Persoanelor intolerante la lactoză le lipsește enzima care digeră zahărul - cunoscută sub numele de lactoză - prezentă în produsele lactate. În plus, unii înlocuitori de zahăr, cum ar fi sorbitolul, pot provoca gaze.
Dacă aveți o tulburare medicală de bază, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, cafeaua sau ceea ce adăugați la cafea, poate exacerba problema și provoca simptomele să crească, ceea ce duce la flatulență.

Soluții pentru flatulență

Consumul de cafea neagră poate ajuta la eliminarea flatulenței. Folosind înlocuitori de lapte sau luând lactază suplimentară - enzima care descompune lactoza - ar putea funcționa, de asemenea, dacă sunteți intoleranți la lactoză. Dacă flatulența continuă, totuși, trecerea la o cafea decofeinizată poate oferi o ușurare, în special dacă vă limitați consumul.

Trecerea la o alternativă pe bază de plante, cum ar fi cicoarea, poate fi de asemenea utilă. A lua un supliment, cum ar fi cărbunele activ, care reduce gazul din intestinele poate contribui, de asemenea, la reducerea flatulenței. Cel mai bine este să evitați cafeaua în totalitate dacă aveți o tulburare digestivă, cum ar fi sindromul intestinului iritabil.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel