Fetiță născută în ambulanța SMURD. Paramedic: a fost cea mai intensă senzație în 15 ani de intervenție

Trei paramedici au adus pe lume o fetiță   FOTO: Facebook ISU Arad
O fetiță a venit pe lume într-o ambulanță SMURD, în județul Arad, pe DN 7, la ora 17.40.

O fetiță s-a născut pe DN 7, într-o ambulanță SMURD a ISU Arad. Se numește Alexandra Mirela, are 3200 de grame și a venit pe lume la ora 17.40. Paramedicii Macovei Florin, Krajcsik Kristian Ivan și Paulik Alin au ajutat-o să vină pe lume.

”Intervenția a început în Nădlac și nu părea foarte complicată, un transport la spitalul matern. Pe drumul spre Arad, înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru cei trei paramedici. Femeia acuza dureri puternice împreună cu contractii aproximativ din 3 in 3 minute. Autospeciala a fost oprită, Maco a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanța cu medic sau măcar asistent, dar până atunci împreună cu ceilalți doi salvatori s-au pregătit pentru a asista nașterea. După câteva minute copilul a fost adus pe lume, dar ... cordonul omblilical înfășurat după gât, copilul avea culoare cianotică. Maco, salvator cu experiență, pompier și paramedic nu și-a pierdut cumpătul, a luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensivă Mobilă, iar după ce i-a eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat puțin, curățat și învelit l-a pus lângă mamă. "A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție, bineînțeles m-au ajutat și colegi și am luat cele mai bune decizii", se arată într-o postare a ISU Arad pe rețelele sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel