Feniculul întărește sistemul nervos și normalizează tractul digestiv. De ce să-l incluzi în dietă

Feniculul întărește sistemul nervos și normalizează tractul digestiv. Foto: Freepick @photobeps
Feniculul este o plantă confundată cu mărarul. Cele două plante seamănă, doar că feniculul are bulbul comestibil, fiind popular în bucătărie și în medicină.

Vorbim în acest articol despre fenicul și proprietățile sale medicinale, dar și despre daunele pe care le poate provoca. De asemenea, îți împărtășim o rețetă simplă cu fenicul.

Fenicului are mai multe beneficii:

- îmbunătățește sistemul nervos,

- îmbunătățește producția de estrogen,

- ajută la tratarea răcelilor și a tusei,

- normalizează tractul digestiv,

- are efect diuretic.

Fibrele alimentare și rolul lor în combaterea constipației. Ce alte beneficii mai au și care este doza recomandată

În viața de zi cu zi, feniculul este numit „mărar farmaceutic”. Are un conținut ridicat de vitamine, minerale și uleiuri esențiale, precum și acizi, motiv pentru care este, adesea, folosit în medicina populară și chiar în medicamente. De exemplu, un decoct de fenicul este cel mai bun remediu pentru îndepărtarea mucoasei și combaterea tusei sau a bronșitei.

Fenicul este contraindicat pacienților cu epilepsie, cardiaci și femeilor însărcinate. De asemenea, este interzis persoanele care au intoleranță la fenicul, deoarece există un risc de reacții alergice. Persoanele care abuzează de fenicul pot avea indigestii.

Principalul lucru atunci când utilizați fenicul este să nu exagerați, chiar dacă nu aveți contraindicații. În plus, acest produs poate duce la agravarea epilepsiei și chiar la avort spontan la femeile însărcinate, deoarece afectează contracția mușchilor, inclusiv a uterului.

Cartofii noi, beneficii pentru sănătate. Ce compus important au și cum te ajută. De ce să îi mănânci cu coajă

Pe lângă gustul său atrăgător, semințele de fenicul au o serie de alte beneficii pentru organism.  Datorită abundenței de antioxidanți, acestea ajută la întărirea imunității, îmbunătățesc digestia și facilitează pierderea în greutate.

Cum să folosești semințele de fenicul pentru a beneficia de toate proprietățile 

Semințele de fenicul au un gust foarte aromat și o aromă răcoritoare, așa că folosirea lor în bucătărie va oferi o notă în plus preparatelor.

O primă modalitate de a consuma semințele de fenicul este să le macini până obții o pulbere. Adaugă câte o linguriță din această pulbere în orice fel de mâncare. Acest lucru îți va menține sistemul digestiv sănătos, lucru crucial pentru pierderea în greutate.

O legumă te ajută să slăbești, îți prelungește tinerețea și te protejează de boli

Dacă dorești să incluzi semințele de fenicul în dietă, îți recomandăm să le înmoi într-o cană cu apă peste noapte și să le consumi dimineața. Această băutură răcoritoare va absorbi aroma și nutrienții din semințele de fenicul.  

Dacă îți place să mesteci semințe de fenicul le poți folosi întregi și le poți adăuga în salate sau friptură. Acest lucru nu doar că va îmbunătăți gustul alimentelor, dar vei beneficia și de nutrienții din fenicul.

Semințele de fenicul pot fi folosite eficient pentru a contracara balonarea. Dacă faci  batoane de casă din nuci, cum ar fi migdale și arahide, adaugă și un pumn de semințe de fenicul. În acest fel, vei avea un aport bun de proteine ​​și „grăsimi bune”, în timp ce semințele de fenicul vor avea grijă de intestine.

Garnitură de fenicul. o rețetă simplă

Ingrediente:

Fenicul - 3 bucăți,

sare și piper măcinat - după gust,

ulei de măsline - opțional.

În primul rând, pregătește tuberculii de fenicul. Tăie tulpinile și curăță rădăcina. Fenicul se taie ca o felii.

Pune feliile de feniculul într-o tavă de copt și condimentează-le cu sare și piper măcinat. De asemenea, le poți stropi cu ulei de măsline dacă dorești.

Intoleranța la fructoză, simptome, cauze, tratament. Bilic: Se manifestă prin probleme digestive, balonare, diaree. Unde se găsește cea mai mare cantitate de fructoză

Coace feniculul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 10-15 minute. Această garnitură este perfectă atât pentru carne, cât și pentru pește. De asemenea, poți coace fenicul cu alte legume, apoi se taie cubulețe și obții o salată caldă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel