Femeia care s-a aruncat de la etajul patru al Maternității „Cuza Vodă” din Iași, tulburări psihice

Femeia care s-a sinucis aruncându-se de la etajul patru al Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași suferea de tulburări psihice. Născuse de curând un băiețel sănătos

Femeia care s-a sinucis la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă" avea 34 de ani, născuse un băiat sănătos și ar fi trebuit să fie externată duminică, a precizat dr. Anca Bivoleanu, purtătorul de cuvânt al unității medicale.

„La 72 de ore de la naștere facem externarea tuturor copiilor sănătoși. Probabil i s-a declanșat o temere, o frică. (...) În data zilei de 12 februarie a dat naștere unui băiețel sănătos, de 2.510 grame, care a primit nota 9 (scor APGAR -n.r). Copilul este sănătos, cu evoluție favorabilă, internat la noi în sectorul de Neonatologie 1, fiind monitorizat", a declarat Anca Bivoleanu, conform Agerpres.

Medicul a spus că în cursul dimineții femeia s-a aruncat de la balconul de la etajul patru, o infirmieră fiind cea care a sesizat dispariția pacientei.

„Se face curat pe acel hol care duce spre balcon din oră în oră. În momentul în care a găsit ușa de la balcon deschisă, infirmiera s-a dus și a anunțat imediat. Ea a fost găsită la ora 5.45", a adăugat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Cuza Vodă".

Abia în cursul dimineții medicii au fost informați că femeia suferea de tulburări psihice.

„Astăzi am aflat de la familie că mama era cunoscută cu antecedente psihiatrice. La vârsta de 18 ani, și-a găsit mama decedată. Și mama ei s-a sinucis. De atunci ea avut internări la spitalul de psihiatrie, a avut un tratament. Nu știm dacă l-a urmat, dacă l-a întrerupt. Probabil suprapus pe aceste antecedente ale mamei, și faptul că depresia post-partum există cu o frecvență de la 1 la 3% dintre femeile care au născut, a suferit acest accident nefericit", a detaliat Anca Bivoleanu.

O anchetă internă a fost demarată în spital, iar o altă anchetă a fost demarată de polițiști, în acest caz fiind deschis un dosar penal pentru „ucidere din culpă" și urmează să fie efectuată o necropsie medico-legale, pentru stabilirea circumstanțelor decesului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel