Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România, nouă conducere

FASMR și-a desemnat noua conducere
Adunare Generală a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și-a desemnat noua conducere. Iată cine reprezintă în 2020 studenții la medicină:

În perioada 12-15 decembrie, la Băile Herculane, a avut loc cea de-a 41-a Adunare Generală a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), în cadrul căreia au participat reprezentanți ai tuturor centrelor universitare medicale. Pe parcursul celor 4 zile de lucru, a fost votată și componența Consiliului Director FASMR, precum și a echipei naționale de ofițeri și coordonatori de proiecte. Membrii echipei FASMR din mandatul 2019-2020 sunt următorii:

Președinte: Raluca-Corina Oprea

Vicepreședinte pentru Membri: Andrei Dorin Purcărescu

Vicepreședinte pentru Activități: Florin Adelin Ochea

Vicepreședinte pentru Relații Externe Internaționale: Adrian-Marius Păun

Vicepreședinte pentru Relații Externe Naționale: Mihai-Cristian Persu

Secretar General: Sorina-Elena Băiașu

Cenzor: Teodor Cristian Blidaru

Ofițer Național de Sănătate Publică: Andrei Tanasov

Asistentul Ofițerului Național de Sănătate Publică: Bogdan Țolaş

Ofițer Național de Sănătate Sexuală și Reproductivă: Ruxandra Pologea

Asistentul Ofițerului Național de Sănătate Sexuală și Reproductivă: Raluca Baciu

Ofițer Național de Educație Medicală: Mădălina Mandache

Asistentul Ofițerului Național de Educație Medicală: Octavian Ilarian Baiu

Ofițer Național pentru Drepturile Omului și Pace: Andreea Mocanu

Asistentul Ofițerului Național pentru Drepturile Omului și Pace: Diana Model

Ofițer Național pentru Schimburi Profesionale responsabil de studenții incoming: Anita Juchiac

Ofițer Național pentru Schimburi Profesionale responsabil de studenții outgoing: Andrei Lazăr

Ofițer Național pentru Schimburi de Cercetare: Florentina Cristina Scarlat

Asistentul Ofițerului Național pentru Schimburi de Cercetare: Iulia Ilisie

Director Național Training: Loredana Nicolae

Director Național IT: Andrei Manea

Director Național PR: Cătălin Babiță

Coordonator Transmed: Ana-Maria Ţuţu

Coordonator Donează Sânge, Fii Erou!: Orlanda Moldovan

Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) este o organizaţie studenţească, independentă, non-guvernamentală şi apolitică care reprezintă interesele profesionale, ştiinţifice, sociale şi culturale ale studenţilor medicinişti. Înfiinţată în 1994, FASMR reflectă interesele comune a peste 24.000 de studenţi medicinişti, în relaţia cu autorităţile statului, cu universităţile din care fac parte şi cu ceilalţi parteneri externi, fiind membră cu drepturi depline IFMSA (International Federation of Medical Students' Associations).
În cadrul Adunării Generale au fost luate decizii referitoare la implicarea federației în reprezentarea studențească națională și, în scopul conturării unei viziuni reprezentative din partea tuturor studenților din domeniul sănătății, a fost semnat un acord între FASMR, FASFR (Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România) și FSMDR (Federația Studenților în Medicină Dentară din România), constituind Alianța Studenților în Domeniul Sănătății (ASDS).

Mai mult decât atât, participanții au beneficiat de training-uri destinate tuturor direcțiilor federației: sănătate publică, sănătate sexuală și reproductivă, educație medicală, schimburi studențești internaționale, precum și două training-uri ce vizează rolul FASMR în deciziile naționale cu privire la studenții mediciniști, de reprezentare externă și reprezentare studențească.
Printre invitații din cadrul Adunării Generale a FASMR se numără reprezentanți ai FASFR (Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România), FSMDR (Federația Studenților în Medicină Dentară din România), și ASRM (Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova), parteneri care de-a lungul timpului ne-au susținut în toate demersurile și activitățile desfășurate.
Noua echipă a FASMR își propune astfel să continue și să îmbunătățească impactul adus asupra calității activității studențești medicale din România, precum și a sistemului medical. Noua strategie de lucru adoptată în urma acestei Adunări Generale va pune bazele unei reprezentări eficiente a tuturor drepturilor și intereselor studențești, asigurându-ne că orice proces decizional va fi caracterizat de transparență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel