Febră Dengue, Sri Lanka: 62 de morți și 42.000 de persoane infectate în 2019

Șaizeci și două de persoane au murit și alte 42.000 au fost infectate cu virusul Dengue pe teritoriul statului Sri Lanka în primele opt luni ale acestui an, a informat Unitatea de Epidemiologie din cadrul Ministerului Sănătății din această țară.

Până pe 23 august, au fost raportate 42.051 de cazuri de Dengue, cel mai mare număr de cazuri fiind înregistrat în districtul Colombo (8.808 de cazuri), urmat de Gampaha, la periferia capitalei, cu peste 6.388 de cazuri și de Galle, în sudul Sri Lankăi, cu 4.377 de cazuri, notează agenția chineză de presă Xinhua.

Unitatea de Epidemiologie a anunțat că a identificat cinci raioane cu risc ridicat de febră Dengue, printre care Colombo, Gampaha, Galle, Kalutara în Provincia de Vest și Ratnapura în sudul țării.

Experții medicali au cerut locuitorilor să solicite asistența medicală imediată dacă suferă de febră ridicată, vărsături necontrolate, dureri abdominale sau amețeli.

„Toți pacienții cu febră au nevoie de odihnă și ar trebui să evită să meargă la serviciu sau școală", au declarat epidemiologii, precizând că febra hemoragică Dengue, transmisă de țânțarii Aedes, poate fi fatală, transmite Agerpres.

Experții au cerut totodată femeilor însărcinate să solicite internarea imediată în prima zi de febră. Anul trecut, peste 50 de persoane au murit și mai mult de 48.000 au fost afectate de virusul Dengue în Sri Lanka.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel