FDA ar putea aproba curând vaccinul Pfizer & BioNTech! Prima revizuire, favorabilă

Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul dezvoltat de Pfizer și firma germană BioNTech, pentru care sunt necesare două doze, pare să fie pe punctul de a fi autorizat de FDA, după ce o revizuire a 53 de pagini publicată marți a confirmat că vaccinul pare să îndeplinească standardul pentru autorizația de urgență. 

Documentul de informare al Food and Drug Administration (FDA) este primul indiciu al evaluării de către autoritățile americane a vaccinului dezvoltat de Pfizer și firma germană BioNTech, pe măsură ce oamenii de știință ai agenției abordează una dintre cele mai importante decizii din istoria FDA, notează The Washington Post, pe contul de Instagram al publicației americane. 

Oamenii de știință din FDA au întreprins propria lor analiză amănunțită a datelor în ultimele două săptămâni și au confirmat evaluarea publicată de Pfizer conform căreia regimul de vaccinare a vut o eficiență de 95% în prevenirea bolii, rezultată în urma unui amplu studiu clinic și că acesta a avut efecte secundare tolerabile pe termen scurt, printre care se numără dureri în brațul unde a fost injectat, oboseală, dureri de cap, dureri musculare și frisoane, care de obicei s-au rezolvat în decurs de una până la două zile de la injectare. 

Revizuirea a evidențiat, de asemenea, dovezi că vaccinul, care este administrat în două doze, la trei săptămâni distanță una de alta, a început să protejeze oamenii după prima doză. Documentul precizează că vaccinul a trecut pragul minim de eficiență de cel puțin 50% și afirmă că cele două luni de urmărire a celor 38.000 de participanți la studiu oferă dovezi ale „unui profil de siguranță favorabil, fără probleme specifice de siguranță identificate care ar împiedica eliberarea unei autorizații de urgență”. 

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de The Washington Post (@washingtonpost)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel