FDA aprobă primul medicament pentru tratarea alergiilor la arahide la copii

Administrația SUA pentru Alimente și Droguri a aprobat primul medicament pentru tratarea alergiilor la arahide la copii, după votul aprobării comitetului consultativ din septembrie.

Medicamentul, Palforzia, poate fi utilizat pentru copii între 4 și 17 ani. Este conceput pentru a reduce la minimum incidența și severitatea reacției alergice la alune, deoarece chiar și o cantitate mică de expunere poate fi dăunătoare pentru copiii cu alergie, notează CNN.

Copiii le este recomandat să încerce să evite expunerea la alune pentru a evita reacțiile. Deși acest lucru va continua să fie necesar cu Palforzia, riscul unei reacții va fi diminuat, spune dr. Peter Marks, director al Centrului FDA pentru Evaluare și Cercetare Biologică, într-o declarație.
"Atunci când este utilizat împreună cu evitarea arahidelor, Palforzia oferă o opțiune de tratament aprobată de FDA pentru a ajuta la reducerea riscului acestor reacții la copiii cu alergie la arahide", a spus el.

Mai mult de 2,5% din copiii americani sunt alergici la alune, conform Colegiului American de Alergie, Astm și Imunologie. Este una dintre cele mai frecvente alergii alimentare din țară.
Pentru cei alergici, expunerea la alune poate duce la simptome precum crampe, indigestie, urticarie, umflare și chiar leșin sau amețeli.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel