Fast food, legat de astm și alte boli alergice

Mâncarea de tip fast-food
O nouă revizuire a studiilor de specialitate, publicată în jurnalul Respirology, dezvăluie o legătură între consumul de alimente de tip fast food și o probabilitate crescută de a avea astm bronșic, respirație șuierătoare și câteva alte afecțiuni alergice, cum ar fi alergia la polen, dermatita atopică și rinoconjunctivita.

Analiza publicată în jurnalul Respirology a inclus 16 studii. În ceea ce privește diferitele tipuri de consum de alimente fast food, consumul de hamburger a fost cel mai vizibil asociat cu bolile alergice într-o manieră dependentă de doză, indiferent de veniturile consumatorilor.

Cum acționează

De ce au aceste efecte? Cauzele încă nu sunt elucidate foarte clar, dar se știu câteva lucruri importante, notează autorii. Spre exemplu, ei notează în analiză că acizii grași saturați pot activa receptorii tip Toll (Toll-like receptors), conducând la eliberarea citokinelor proinflamatorii (TNF-a și IL-6) și a răspunsurilor imune mediate de factorul nuclear (NF) -kB care pot contribui la boli cronice inflamatorii ale căilor respiratorii.

Autorii analizei au notat faptul că o dietă de proastă calitate este de natură să contribuie la dezvoltarea și progresia astmului bronșic și alergiilor, prin mecanisme multiple.

Studii suplimentare sunt necesare pentru a confirma relațiile evidențiate în această analiză și pentru a identifica asociațiile de cauzalitate potențiale între consumul de fast food și bolile alergice", a spus autorul principal Dr. Gang Wang, de la West China Hospital, Universitatea Sichuan, într-un material dat publicității de Wiley.

Prevalența astmului și a bolilor atopice cum ar fi eczema (dermatita atopică), rinită alergică (alergia la polenică) și rinoconjunctivita a crescut drastic în ultimele decenii. Aceste boli au o etiologie neclară și un o sarcină suplimentară semnificativă asupra sistemului de sănătate, având în același timp drept efect reducerea calității vieții pacienților, se arată în analiză.

Analiza poate fi studiată integral AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel