Expert OMS, AVERTISMENT: Al doilea an al pandemiei COVID-19, posibil MAI DUR ca 2020

Coronavirus, COVID-19
Un expert de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că cel de-al doilea an al pandemiei COVID-19 ar putea fi mai dur ca 2020, din cauza răspândirii tulpinii mutante de COVID-19 din Marea Britanie

Organizația Mondială a Sănătății, prin vocea lui dr Michael Ryan, directorul pentru urgențe sanitare, trage un semnal de alarmă cu privire la răspândirea noului coronavirus și cel de-al doilea an de pandemie COVID-19. OMS anunță că anul acesta ar putea fi un an mai greu ca 2020, din punct de vedere pandemic, în special în contextul apariției tulpinilor cu un grad mult mai mare de transmitere cum este cea descoperită în Marea Britanie. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că noua tulpină de COVID-19 din Marea Britanie a ajuns deja în 50 de state. De asemenea, 20 de state a fost identificată varianta detectată iniţial în Africa de Sud.

„Intrarea în cel de-al doilea an ar putea fi chiar mai dură având în vedere unele dintre dinamicile transmisiei”, a afirmat Michael Ryan, directorul OMS pentru urgențe sanitare, citat de Agerpres.

„Cu siguranță s-ar putea întâmpla în emisfera nordică, în special în Europa și în America de Nord, unde am văzut obiceiurile de sezon, nerespectarea măsurilor de distanțare, grupuri de persoane strânsă să socializeze, îmbrățișări și vizite la cumpărături – fiind factori ce au condus la o răspândire crescută a SARS CoV-2 în tot mai multe țări”, a mai precizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel