Expert în sănătate publică: la ce să ne așteptăm în perioada următoare, când vor începe să scadă cazurile de COVID

Nou focar de coronavirus
Un expert în sănătate publică a vorbit public despre ce se așteaptă în perioada următoare, dar și când se așteaptă să scadă numărul de infecții.

Comisarul de poliție medic dr. Ioana Sanda Stancel, reprezentanta Direcției Medicale a MAI, a explicat că în perioada următoare ar putea să crească din nou numărul infectărilor cu noul coronavirus, din mai multe motive. 
De asemenea, ea a explicat și când se așteaptă ca numprul cazurilor să înceapă să scadă.  „Există cunoștințe despre felul în care evoluează astfel de pandemii; despre SARS-CoV-2 nu avem suficiente date, încât să putem face o prognoză cu un grad de acuratețe foarte mare, dar ceea ce știm pe termen scurt pentru România, din studiile epidemiologice, din estimări, este că vom avea încă o perioadă de creștere, de cumul al cazurilor pozitive, că acest fenomen continuă și că ne așteptăm ca undeva spre începutul primăverii să înceapă să existe o scădere a numărului cumulativ de persoane afectate de SARS-CoV-2 în România”, a explicat ea la TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel