Expert despre redeschiderea școlilor: mai este un factor de care nu ținem cont

Coronavirus
Expertul în Sănătate Publică, Răzvan Cherecheș de la UBB spune că redeschiderea școlilor este ”prematură” și nu se ține cont de un factor ce ar duce la creșterea îmbolnăvirilor.

Expertul Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la UBB consideră redeschiderea școlilor o decizie ”prematură”, ”politică”, care ignoră un factor ce ar putea duce la creșterea numărului de îmbolnăviri: noua tulpină din Marea Britanie.

”Pe de-o parte avem situația pandemiei din România, care este stabilă, numărul de cazuri noi nu scade, numărul deceselor e relativ constant. Ca să redeschidem școlile, care înseamnă prin definiție rata de interacțiune socială mai scăzută, ar trebui să scădem rata de incidență: numărul de cazuri, care nu se întâmplă. (...) Decizia, dacă se ia astăzi, este prematură, pentru că mai este un factor de care nu ținem cont: noua tulpină din Marea Britanie, pe care o avem în România și care se transmite și la copii și înseamnă că pot să ducă mai ușor infecția acasă. Părerea mea este că ar mai trebui așteptat măcar până la 1 februarie, dacă situația rămâne stabilă, se poate lua o decizie”, este de părere expertul, potrivit B1 TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel