Acest truc simplu te scapă rapid de...
Picioarele tale sunt supuse în mod constant la sarcini grele, iar pielea tălpilor și a călcâielor s-a îngroșat și este inestetică? Acordă-le puțină atenție, folosind exfoliantul cu dovleac.
Deși acest remediu este simplu de preparat, îți va face călcâiele mo, curate și frumoase.
Pentru a prepara scrubul cu dovleac vei avea nevoie de:
- 1/4 cană piure de dovleac;
- 1/4 cană zahăr;
- lingură cafea măcinată;
- 1 lingură suc de lămâie;
- 1 lingură ulei de migdale(măsline sau jojoba).
7 alimente care îți distrug frumusețea și tinerețea. Nu le mai mânca
Se amestecă bine toate ingredientele. Exfoliantul cu dovleac se aplică pe tălpi și călcâie, masând ușor câteva minute. La final, clătește bine. Repetă procedura de câteva ori pe săptămână.
Vei vedea că, după câteva aplicări ale scrubului, călcâiele tale vor fi moi și curate. Exfoliantul cu dovleac se păstrează într-un borcan de sticlă, închis ermetic, în frigider.
Datorită conținutul bogat în vitamine și minerale, dovleacul joacă un rol important în menținerea sănătății. Iată care sunt câteva dintre beneficiile dovleacului:
- reglează tensiunea arterial, consumul de dovleac fiind benefic pentru sănătatea inimii, iar datorita conținutului ridicat de potasiu, poate fi de ajutor în tratarea hipertensiunii.
- reduce riscul de apariție a diabetului;
- întărește sistemul imunitar;
- ajută la îmbunătățirea vederii;
- stimulează pierderea în greutate, având un conținut scăzut de calorii și fiind o sursă bogată de fibre, care sporesc senzația de sațietate;
- previne apariția bolilor cardiovasculare, datorită conținutul ridicat de potasiu, vitamina C și fibre;
Scorțișoara, tratament uimitor. La ce te ajută, cum se prepară soluția și cum se folosește
- ține colesterolul sub control fiind bogat în antioxidanți,
- protejează pielea, datorită vitaminei C;
- ajută la producerea de colagen;
- menține sănătatea aparatului urinar;
- îmbunătățește calitatea somnului, datorită magneziului;
- ajuta digestia, datorita conținutului ridicat de fibre.
Tratează micoza unghiilor acasă, cu doar câteva produse naturale, chiar dacă tratamentul este un proces complex, lung și costisitor.
Medicamentele pe care le folosește medicina tradițională pentru tratarea micozei unghiilor pot avea efecte secundare: de la indigestie la afectarea ficatului. Dar există o alternativă: tratează micoza unghiilor acasă, cu câteva produse naturale, care sunt sigure și accesibile.
Ai pete albe, galbene sau maro, dar și îngroșări sau crăpături pe unghiile de la picioare? Dacă nu este posibil să mergi la medic, începe tratamentul! O infecție fungică a unghiilor (micoză) poate fi cauzată de traumatisme ale unghiei sau ale pielii din jurul acesteia, o infecție în timpul unei pedichiuri, transpirația excesivă a picioarelor sau purtarea acelorași pantofi pentru o perioadă lungă de timp.
Cum se aplică rimelul corect și ce perie trebuie să folosești dacă vrei gene lungi și dese
Cel mai des de ciuperca unghiilor suferă persoanele de peste 60 de ani, cu un sistem imunitar slăbit, precum și cele care au diabet. Iată câteva remedii de casă pentru a trata ciuperca unghiilor.
Ulei de arbore de ceai. Uleiul esențial din frunze de arbore de ceai este un cunoscut agent terapeutic și cosmetic cu proprietăți antiseptice, antibacteriene și antivirale. Apropo, a fost folosit ca antiseptic în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, chiar înainte de inventarea antibioticelor. Uleiul de arbore de ceai tratează cu succes micoza unghiilor de la picioare. Aplică ulei de arbore de ceai pe unghia afectată cu un tampon de bumbac de două ori pe zi timp de 2-3 luni.
Masca pentru păr din maioneză de casă face minuni. Folosește-o și tu
Ulei de oregano. Extractele de timol și carvacrol conținute în uleiul de oregano au efect antifungic. Această plantă este considerată unul dintre cele mai bune condimente culinare. Din cele mai vechi timpuri, uleiul de oregano a fost folosit ca antiseptic, antibacterian, precum și ca sedativ și antioxidant.
Pentru tratamentul ciupercii unghiilor, se recomandă aplicarea uleiului de oregano pe zona afectată de două ori pe zi, timp de cel puțin 3 luni. De asemenea, pentru a spori efectul de vindecare, uleiul poate fi folosit împreună cu uleiul din arbore de ceai și fenicul. Dar un astfel de tratament nu este potrivit pentru toată lumea, deoarece pot apărea iritații sau alergii pe piele.
Usturoi. Proprietățile antifungice și antimicrobiene ale usturoiului sunt cunoscute de sute de ani. Pentru tratarea micozei, în fiecare zi, timp de cel puțin 3 luni, pe unghia bolnavă se aplică usturoi zdrobit, care se ține 30 de minute. Dacă te deranjează mirosul, poți lua capsule de usturoi. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Trei factori de risc majori duc la...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Acestea sunt cele mai importante...