EVITĂ să dormi noaptea cu un pahar cu apă lângă pat. 6 PERICOLE neștiute

Majoritatea medicilor recomandă să bem 8 pahare de apă pe zi, pentru hidratare. Însă, mulți oameni se chinuie să bea apă, așa că recurg la unele trucuri care să-i atenționeze că este momentul să se hidrateze. A pune un pahar cu apă pe noptieră este un bun memento, însă acest obicei nu este atât de benefic pe cât credeai.

1. Insecte și praf

Un pahar cu apă descoperit poate fi invadat de diferite gângănii sau praf. Există șanse ca țânțarii, muștele și alte insecte să ajungă în paharul tău, în timpul nopții. 

2. Apa își poate schimba gustul

Dacă folosești apă de la robinet, aceasta conține clor, care va începe să se evapore în timpul nopții, schimbând gustul apei. 

3. Mediu perfect pentru germeni

Când iei o înghițitură de apă, transferi milioane de bacterii din gură în pahar și apoi în apă. Așadar, germenii din pahar se vor înmulți până dimineața.

4. Este un potențial pericol de incendiu

Mulți oameni au prize lângă pat, pentru a-și încărca telefonul. Dacă pui un pahar cu apă pe noptieră și apoi îl răstorni accidental cu mâna, apa se poate vărsa, provocând un scurtcircuit.

5. Apa devine puțin mai acidă

Când lași apa într-un pahar neacoperit, aceasta poate absorbi o cantitate mică de dioxid de carbon, modificându-și ușor pH-ul. Drept urmare, apa poate deveni puțin mai acidă, cu un nivel mai scăzut al pH-ului. Nu îți influențează sănătatea, dar ar putea schimba gustul apei.

6. Perturbă somnul

Dacă ai în permanență un pahar cu apă la vedere, din care bei mult înainte de a adormi, ai toate șansele să te trezești noaptea, pentru a merge la baie. Iar dacă faci un du-te vino la baie, îți vei perturba total somnul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel