Evenimentele și dieta. Cum să mănânci când mergi la nuntă sau botez

Dieta si evenimentele – FOTO: Pexels@zhichao
Evenimentele și dieta sunt două dintre grijile cu care se confruntă, în special, doamnele și domnișoarele. Află de la specialiști cum poți să îți îndeplinești micile plăceri culinare fără a pune în pericol dieta.

Evenimentele, precum nunți, botezuri, aniversări și nu numai, fac parte din stilul de viață al tuturor. Însă, cum se împacă acestea cu dieta pe care o urmează doamnele și domnișoarele.  Vara este sezonul nunților, numai că astfel de evenimente ne pot pune în pericol dieta.

Cum ne bucurăm de evenimente chiar dacă urmăm o dietă

Medicii nutriționiști vin cu sfaturi pentru doamnele și domnișoarele care urmează o dietă. Kilogramele în plus sunt coșmarul multora dintre doamne și domnișoare. Ce ne facem atunci când participăm la evenimente gen nuntă, botez sau aniversări, unde platourile cu arome îmbietoare de mâncare și deserturi cu sute de calorii ne sunt așezate în față. Adriana Sanpalean, medic nutriționist ne învață cum să îmbinăm utilul cu plăcutul.

Vezi și: Limba străină învățată încă din copilărie previne boala Alzheimer și demența. Cum să ai un copil DEȘTEPT și sănătos

”Haideți să vedem cum ne putem bucura de evenimente, și dacă suntem într-un program de scădere în greutate.

- nu ne înfometăm nici înainte, nici după eveniment

- nu trebuie nici să ne "păstrăm", nici să ne pedepsim pentru ce mâncăm consumăm normal mesele de dinaintea evenimentului (de exemplu micul dejun sau / și prânzul)

- alegem o băutură preferată (alcoolică sau carbogazoasă) iar în rest consumăm apă mâncăm din aperitiv ce este bazat pe legume, carne și brânzeturi

- evităm foietajele și ce este prăjit în baie de ulei sărim peste supă și consumăm felul principal și da, ne bucurăm și de o felie de tort...and life goes on”, spune medicul nutriționist.

Vezi și: Conjunctivita alergică sau rinita alergică. Diferența dintre cele două

Consumăm alimentele sănătoase

Produsele alimentare servite la petreceri includ de cele mai multe ori prăjituri, produse de patiserie și brânzeturi, dar și preparate din carne. Acestea au un conținut ridicat de grăsimi și calorii și sunt, de obicei, însoțite de alte produse nesănătoase, cum ar fi chipsuri de cartofi, covrigi și alte delicatese prăjite.

Medicii nutriționiști ne recomandă să consumăm doar alimentele sănătoase din meniul de la evenimentele la care participăm, precum salatele, fructele, sau peștele. Alimentele sărace în calorii sunt cele recomandate de medicii nutriționiști.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel