La vârsta a doua, prevenția...
Europarlamentarul Cristian Busoi, presedinte ITRE, spune că "abia astăzi se văd limitele Uniunii Europene și în ce măsură poate acționa în anumite situații".
"Cred că, deocamdată, în Uniunea Europeană, singura țară care a fost și pare cu totul depășită, este Italia. Din păcate și Spania, și Franța, par a avea probleme din ce în ce mai mari, și există nenumărate teorii că Franța și Spania sunt, de fapt, Italia cu câteva zile sau săptămâni mai devreme. Este o întreagă dezbarete publică acolo. În ce măsură primesc sprijin de la alte țări europene sau de la comisia Europeană, și aici vorbim de țări care contribuie la bugetul European. Dacă România, de exemplu, este o țară care mai mult primește decât contribuie, e normal să fie așa, suntem totuși mai departe de standardele europene. Nemulțumirea cetățenilor este cu atât mai mare, după cum spuneam, au contribuit ani la rând cu miliarde la bugetul Uniunii Europene, și acum, când avem nevoie, nu primim niciun sprijin", a explicat europarlamentarul în interviul de la DC Medical și DC News.
Europarlamentarul spune că Germania, deși afectată de coronavirus, a întins mâna țărilor vecine, pentru a trata pacienți.
"Germania s-a oferit cu un lucru foarte concret, să primească pacienți de la granițele cu aceste țări. Și în Germania este un număr mare de infectați, dar un număr mic de morți. O explicație este organizarea lor mai bună în sistemul sanitar. Poate o altă explicație ține și de tipul d e virus și de un anume ADN al populației, dar și de respectarea multor măsuri de protecție în cazul populației generale și în spitale", a mai spus acesta.
Cristian Bușoi spune că el vede solidaritate între reprezentanții europeni, care încearcă să găsească soliții pentru actuala criză.
"Nu simt că nu există solidaritate. Reprezentanții europeni sunt cu toții concentrați să comunice, să găsească soluții, să disemineze bunele practici. Să vadă ce instrumente europene pot fi mobilizate pentru a ajuta, iar cele mai multe dintre aceste țări. Cele mai multe ditre situații trebuie totuși rezolvate la nivel național. Nu se poate decide la nivel european carantină, izolare. Nu se poate decide la nivel european ce face fiecare țară cu sistemul său medical.
Totusi, sistemele de sănătate au rămas politici naționale, în cea mai mare măsură și doar într-o mică măsură politici europene", subliniază Bușoi.
Vizionați interviul integral, aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...