Multitasking-ul poate părea eficient,...
Erupţia dentară este un fenomen de creştere supus unui tipar genetic şi direct corelat cu dezvoltarea dintelui. Medicul Eduard Egri a explicat ce presupune erupția dentară.
”Erupția dinților primari (de lapte) începe de obicei de la 4 la 10 luni după naștere. Dentiția primară completă cu douăzeci de dinți este aproape întotdeauna finalizată la un copil de 30 de luni.
Procesul erupției dentare se află sub un puternic control genetic cu influență minoră din partea factorilor de mediu”, arată medicul pe Facebook.
La unii copii, primii molari permanenți sunt primii care apar, în alte cazuri, incisivii sunt primii care apar. Până la vârsta de 13 ani, majoritatea celor 28 de dinți permanenți vor fi la locul lor.
Vezi și: Rinoplastia, intervenția de corectare a nasului. Când este indicată
”Erupția primară a dinților a fost asociată cu unele simptome care includ iritabilitate, iritație gingivală, salivație crescută, somn agitat, diaree, pierderea poftei de mâncare și febră.
Dintre aceste simptome, febra este cea mai frecvent raportată de mame și medici. Problema simptomelor asociate cu erupția dinților a fost controversată; unele studii au raportat că simptomele specifice sunt asociate cu erupția dinților, în timp ce altele nu au demonstrat această asociere.
Concluzie: pentru că există puține studii adecvate în literatură cu privire la asocierea dintre erupția dentară primară și febră, nu trebuie să SUBESTIMĂM prezența FEBREI la un copil cu erupție dentară înainte de a EXCLUDE alte cauze, cele mai dese fiind cele infecțioase”, arată medicul.
Există mai multe semne care trebuie avute în vedere, inclusiv:
- salivare excesivă;
- gingii roșii, umflate sau bombate;
- roșeață pe obraji sau bărbie;
- creșterea tendinței de a mușca, de a mesteca și de a suge;
- respingerea alimentelor;
- somn tulburat;
- frecarea feței sau tragerea de urechi.
Erupția unui dinte va provoca de obicei disconfort cel mult câteva zile, dar poate dura mai mult pentru unii bebeluși. Întregul proces de erupție a dinților de lapte este de obicei finalizat până la vârsta de doi, până la trei ani.
Este întotdeauna bine să aveți grijă de dinții bebelușului pentru a preveni cariile dentare. Pe masură ce dinții permanenți ai copilului apar, devine din ce în ce mai important să implementăm igiena dentară.
În cazul în care dinții permanenți ai copilului dumneavoastră sunt deteriorați, este posibil să aibă nevoie de lucrări dentare costisitoare pentru a repara dinții în viitor. Dacă deteriorarea este prea rea, dinții lor permanenți trebuie îndepărtați, notează WEB.MD
Copilul trebuie să se spele pe dinţi de două ori pe zi. Este important să supraveghezi și să ajuți până când copilul tău este capabil să se spele independent.
Folosirea aței dentare între dinţi este deosebit de importantă în cazul în care copilul tău are dinţi permanenţi care vin şi care se ating, deoarece bacteriile pot fi prinse în spaţii mai mici.
O mare parte din îngrijirea dentară este legată de ceea ce mănâncă. Mențineți o dietă sănătoasă și evitați alimentele zaharoase care promovează cariile dentare. De asemenea, trebuie să evitați alimentele dure care pot provoca chipsuri și ruperea dinților copilului său a dinților permanenți.
Programează vizite dentare regulate odată ce copilul tău are dinţi de bebeluş pentru a monitoriza creşterea şi dezvoltarea corespunzătoare. De asemenea, vă ajută copilul să se simtă mai confortabil cu vizitarea cabinetului dentistului pentru curățenie regulată.
Vezi și: Sindromul Alport, boala de rinichi. Duce la pierderea auzului și văzului
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Multitasking-ul poate părea eficient,...
A început sezonul accidentelor pe...
Știai că data și grosimea primei...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările alimentare pot fi un...
Uite trucul simplu care îți usucă...