EPOETINUM ZETA - prospect

Foto: Pixabay
EPOETINUM ZETA - prospect. Acţiune: Antianemic, factor de creştere hematopoietic; eritropoietină umană recombinantă, stimulează eritropoieza prin stimularea diferenţierii şi proliferării precursorilor elementelor figurate în măduva osoasă. 

EPOETINUM ZETA - prospect

Denumirea comercială: RETACRIT 

Prezentare. Soluție injectabilă, seringă preumplută  

Indicații: Tratatamentul anemiei simptomatice asociateinsuficiență renală cronică (IRC) la pacienţii adulţi, adolescenţi şi copii. Tratamentul anemiei şi reducerea nevoilor transfuzionale la pacienţi adulţi trataţi prin chimioterapie pentru tumori solide, limfoame maligne sau mieloame multiple, şi care prezintă risc la primirea transfuziei. Creşterea disponibilului de sânge autolog la pacienţii încadraţi într-un program de pre-donare. Reducerea expunerii la transfuzii de sânge alogen la pacienţii adulţi fără deficit de fier, înaintea intervenţiilor chirurgicale ortopedice elective majore, care au un risc potenţial crescut de a prezenta complicaţii ale transfuziei.

Contraindicații: Hipersensibilitate, pacienţii care dezvoltă aplazia pură a celulelor roşii (APCR) ulterior tratamentului cu orice tip de eritropoietină, hipertensiune arterială (HTA) arterială inadecvat controlată terapeutic. În cazul indicaţiei de "creştere a disponibilului de sânge autolog": infarct miocardic (IM) sau accident vascular cerebral (AVC) în luna precedentă tratamentului, angină pectorală instabilă sau risc crescut de tromboză venoasă profundă, cum este cazul celor cu antecedente de boală tromboembolică venoasă. În cazul indicaţiei de "intervenţie chirurgicală ortopedică electivă majoră": boală gravă coronariană, arterială periferică, carotidiană sau vasculară cerebrală , inclusiv la pacienţi cu IM recent sau AVC. Pacienţii cărora din oricare motiv nu li se poate administra profilaxie antitrombotică adecvată 

Atenție!: Monitorizarea tensiunii arteriale, atât la iniţierea, cât şi pe parcursul tratamentului. potasemiei, a trombocitelor şi a hemoglobinei. Prudenţă la pacienţii cu antecedente de acces epileptic şi insuficienţă hepatică cronică. Monitorizarea numărului de trombocite în primele 8 săptămâni de trat. 

Reacții adverse: Cefalee, ameţeală, dureri articulare, simptome asemănătoare gripei, slăbiciune, oboseală, creşterea tensiunii arteriale, AVC, tromboză venoasă profundă, embolie pulmonară, erupţii cutanate tranzitorii nespecifice, coagulare pe rinichi artificial, hemoragie cerebrală, congestie a tractului respirator, ischemie miocardică, tromboză retiniană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel