Această vitamină îți protejează...
Multe tipuri de crize, cum ar fi absențele sau crizele parțiale, nu necesită acordarea primului ajutor, dar în general trebuie respectați următorii pași:
1. Păstrați-va calmul.
2. Asigurați-vă că nu există nimic în jurul persoanei de care s-ar putea lovi.
3. Nu încercați să imobilizați o persoană dacă aceasta are o criză convulsivă.
4. Nu bagați nimic în gura persoanei respective- contrar credinței populare, dacă o persoană are o criză nu poate să-și înghită limba.
5. Nu-i dați persoanei respective apă, pastile sau mâncare pâna ce nu-și revine complet.
6. Dacă se prelungește peste 5 minute, sunați de urgență la 112.
După ce se termină criza, persoana ar trebui așezată pe partea sa stângă. Retineți că există riscul ca, înainte să-și revină complet, pacientul să vomite. Prin urmare, capul ar trebui sa fie într-o parte, astfel încât voma să nu fie inhalată. Ramâneți alături de persoană până când își revine complet (5-20 de minute).
De asemenea pe durata crizei încercați să observați cât mai atent ce se petrece cu pacientul și încercati să interactionați cu acesta pentru a fi capabil să oferiti informații importante pentru diagnosticare cum ar fi: dacă pacientul poate vorbi, dacă înțelege ce spuneți, dacă are sau nu o pareză în timpul sau la sfârșitul crizei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...