Epidemiologul Popovici: REALITATEA campaniei de vaccinare. Care e rata în România
19 ian, 12:14
Cunoscutul epidemiolog Prof Dr Emilian Damian Popovici arată că, în România, campania de vaccinare nu merge atât de prost cum cred unii și că de fapt avem mai mulți vaccinai la suta de mii de locuitori decât Franța. 
Vaccinare. Foto: Pixabay

Prof. Univ. Dr. Emilian Damian Popovici, care este șeful disciplinei de Epidemiologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie, arată că, chiar și atunci când lucrurile nu decurg perfect, nu înseamnă automat că merg rău.

„Pe lângă cei ce fac aprecieri corecte și de bună credință, sunt și tot felul de „păreriști” care își dau cu „presupusa” în ce privește modul de organizare al campaniei de vaccinare și care văd numai aspecte negative. Ori realitatea este dată de cifre și nu de păreri. Astfel România cu o intenție de vaccinare de 57% are 1037,7 vaccinati /100.000 de locuitori iar ca exemplu comparativ Franța cu o intenție de vaccinare de 59% are 632,6 vaccinati /100.000 de locuitori. Deci chiar dacă lucrurile nu decurg perfect, nu e nici așa de rău cum vor unii să dea de înțeles! Să auzim de mai bine!”, a notat Prof. Univ. Dr. Emilian Damian Popovici, pe pagina sa de Facebook. 


Ştiri Recomandate

Câte doze de vaccin a trimis România Republicii Moldova. MESAJUL președintelui
TIOGUANINUM - prospect
SULBUTIAMINUM - prospect
SUGAMMADEXUM - prospect
Guta: ce alimente sunt asociate cu afecțiunea dureroasă
BOSENTANUM - prospect
Chipsuri de cartofi: cum le pregătești acasă, rapid și ușor
FONDAPARINUX SODIUM - prospect
CEFPODOXIMUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri