Epidemiologul Molnar Geza, scenariu optimist: Acest al doilea vârf va fi depășit în maxim două săptămâni

Simptome COVID-19
Epidemiologul Molnar Geza a afirmat că  în acest moment România trece printr-o revenire a primului val de îmbolnăviri, care va trece în maxim două săptămâni. 

Epidemiologul  spune că persoanele infectate ar trebui izolate ca să nu răspândească virusul și nu consideră că nu mai este necesară impunerea starii de urgență.

 


„În momentul de față nu discutăm de o stare epidemică generală pe întreg teritoriu al țării sau respectiv la întreaga populație a României. Un lucru care enervează pe mulți, cifrele nu spun totul, în cazul în care nu cunoaștem conținutul cifrelor. Există o creștere semnificativă în anumite zone. Unele sunt zone vechi, Galați, Vrancea sunt cel puțin de 7 zile. A intrat și Buzăul mai recent. De asemenea, 7 zile și peste 7 zile Prahova, Argeș în primul rând, Dâmbovița, unde avem o creștere semnificativă a numărului de cazuri depistate. Asta se datorează și faptului că a crescut semnificativ numărul testărilor, dar făcă nicio discuție este vorba de o transmitere.

Suntem la o redeșteptare a valului sau respectiv o revenire a valului, care, în momentul de față, circulă prin focare, pentru că jumătatea din cazuistica înregistrată în ultimele două săptămâni arată o creștere de 34%, după datele OMS. În cele 14 zile anterioare zilei de data de 9 iulie, am înregistrat o creștere de 38% și indicele de reproducere este 1,1%, care nu este favorabilă. Fără nicio discuție, ar fi ideal să fim sub 1, dar nu este nici atât de prăpăstios, încât să ne facem alte gânduri decât aceea de a respecta fiecare individual mijloacele posibile de protecție, pentru că aici nu există niciun tratament specific. Sunt optimist. Anticiparea mea este că și acest al doilea vârf va fi depășit în maxim două săptămâni și va începe fără nicio discuție o scădere”, a declarat Molnar Geza la DIGI24

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel