Epidemiologul Geza Molnar: vaccinarea anti-COVID a 70% din populația globului nu va fi realizată niciodată.

Vaccin Covid-19. Foto Pexels / Gustavo Fring
Epidemiologul Geza Molnar susține că nu se știu care sunt realele cifre ale îmbolnăvirilor COVID de pe glob, ci doar cele raportate.

Epidemiologul Geza Molnar, fost președinte al Societății Române de Epidemiologie, a declarat că autoritățile din România nu respectă protocoalele medicale în campania de vaccinare. 

”COVID-19 este o boală care are o mortalitate aparentă în întreaga lume de 3,2. Și spun aparentă pentru că nu se cunoaște în mod real câte infecții au existat și se calculează la numărul de infecții cunoscute. Pornind de la acest lucru, vaccinarea a 70% din populația globului nu va fi realizată niciodată”, afirmă epidemiologul Geza Molnar. 

Acesta se declară ”adeptul vaccinării corecte, pe bază de indicație și recomandare medicală personalizată și cu acceptarea informată a persoanei supuse acestui act medical”.

”Noi, în România, la ora actuală, am scos practic vaccinarea din sfera medicală, completamente. Nici măcar cele 15 minute sub observație nu se mai îndeplinesc, și vorbim aici de vaccinările cu caravanele, în autoturisme. Nu spun să nu vă vaccinați. Cine dorește să o facă. Dar aș vaccina, dacă aș fi vaccinatorul dvs, așa încât să vă cunosc sub aspectul vieții, al patologiei dvs., al comportamentului dvs, al mobilității dvs sociale și să am posibilitatea să vă zic dacă trebuie să vă vaccinați cu ARN mesager, sau cu vehiculantul adenoviral sau cu vaccinul corpuscular inactivat, care se întinde pe mai multe paliere de răspuns imunologic antiviral”, mai precizează Geza Molnar, potrivit Antena 3.

Valul patru COVID

Expertul britanic Neil Ferguson, profesor la faimosul Imperial College London, consideră că vârful pandemiei COVID va fi depășit spre sfârșitul lunii septembrie și luna octombrie. Presa engleză scrie că numărul de infectări în Marea Britanie a început să scadă în ultimele zile. 

”Trebuie să rămânem precauți, mai ales având în vedere creșterea ratei de contact, în contextul vremii nefavorabile și a reînceperii școlii. Nu am depășit complet situația, dar ecuația s-a schimbat fundamental. Efectul vaccinării a redus enorm riscul spitalizării și pe cel de deces. Și sunt foarte sigură că până la sfârșitul lunii septembrie sau octombrie ne vom uita în urmă la această pandemie. COVID-19 va rămâne cu noi, oamenii vor continua să moară din cauza COVID-19, dar ceea ce a fost mai rău va fi trecut”, a spus profesorul Ferguson într-un interviu acordat unui post de radio al BBC, potrivit DC News.

Directorul medical al Spitalului Victor Babeș din  București, Simin Florescu, a vorbit la Academia de Sănătate, emisiune realizată de profesorul Irinel Popescu, despre evoluția pandemiei COVID și valul patru al coronavirusului. ”Este o situație îngrijorătoare”, spune doctorița Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș din București, întrebată despre predicții privind al patrulea val al pandemiei COVID. Aceasta precizează că nu știe ”dacă se pot face niște predicții, dar cel puțin în statistica OMS - realizează o apreciere săptămânală a cazurilor pe întreg globul și fac o oarecare predicție”.


 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel