Epidemie de pneumonie. Alertă sanitară

Afecțiuni pneumologice
Autorităţile italiene au lansat o alertă sanitară pentru împrejurimile oraşului Brescia, după ce săptămâna aceasta s-au înregistrat peste 150 de cazuri de pneumonie în această regiune din nordul peninsulei

Secţiile de urgenţă ale spitalelor mai multor comune aflate la sud şi la est de Brescia au înregistrat 121 de cazuri de pneumonie, a explicat la un post TV Giulio Galer, responsabil sanitar pentru regiunea Lombardia, iar o anchetă în rândul medicilor generalişti a identificat cel puţin alte 30 de cazuri, care nu au trecut pe la urgenţe.

Potrivit presei locale, vor fi efectuate autopsii în cazul unei femei de 69 ani şi a unui bărbat de 85 ani, care au decedat în aceasta săptămână, pentru a stabili dacă aceştia au fost afectaţi de epidemie.

Pneumonia ar putea fi de origine bacteriană sau virală, iar autorităţile suspectează prezenţa unui virus în apă. Autorităţile au prelevat probe din reţeaua de distribuţie a apei potabile, însă rezultatele analizelor vor fi disponibile în câteva zile.

În acelaşi timp, serviciile sanitare din provincie au cerut rezidenţilor luarea unor măsuri de precauţie, printre care dezinfectarea filtrelor robinetelor şi furtunurilor de duş, precum şi lăsarea apei calde să curgă, înainte de utilizare, mai ales după o absenţă prelungită de la domiciliu.

De asemenea, persoanele cu o sănătate fragilă sunt sfătuite să consulte un medic cât mai curând posibil în caz de febră sau de dificultăţi respiratorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel