Epidemie de febră galbenă în Coasta de Fildeș: 89 de cazuri și un deces, boala e transmisă de țânțari

Țânțarii transmit diferite boli, inclusiv virusul West Nile
În ultimele săptămâni în Coasta de Fildeș, în mare parte la Abidjan, 89 de persoane au făcut febră galbenă iar unul dintre pacienți a decedat, a anunțat Ministerul Sănătății din această țară.

„Cazuri confirmate de febră galbenă au fost depistate în Coasta de Fildeș, în principal în districtul autonom Abidjan. În total, au fost înregistrate 89 de cazuri, dintre care un deces", a precizat ministerul ivorian. „Epidemia a fost raportată la Organizația Mondială a Sănătății (OMS)", se afirmă într-un comunicat oficial preluat de AFP și Agerpres.

În acest context, Ministerul Sănătății din Coasta de Fildeș recomandă „persoanelor nevaccinate să se imunizeze împotriva febrei galbene".

„Această epidemie apare în contextul epidemiei de febră denga din Abidjan. (...) Febra denga și febra galbenă sunt boli virale, transmise de același țânțar. Măsurile puse în aplicare pentru a face față febrei denga sunt valabile și pentru epidemia de febră galbenă", au anunțat oficialii același minister.

La începutul lunii iunie fuseseră raportate 130 de cazuri de febră denga și două decese, iar ulterior autoritățile au lansat o campanie amplă de combatere a țânțarilor. Abidjan se află la sfârșitul sezonului ploios, care facilitează reproducerea țânțarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel