ENALAPRILUM + NITRENDIPINUM - prospect

Foto: Pixabay
ENALAPRILUM + NITRENDIPINUM - prospect. Acţiune: Enalapril: antihipertensiv, inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei. Nitrendipină: antihipertensiv, blocant al canalelor de calciu. 

ENALAPRILUM + NITRENDIPINUM - prospect

Denumirea comercială: ENEAS 

Prezentare: Comprimate cu maleat de enalapril 10 mg şi nitrendipină 20 mg; 

Indicații: Hipertensiune arterială (HTA) la pacienţii care nu răspund adecvat la monoterapia cu enalapril sau cu nitrendipină. 

Contraindicații: Hipersensibilitate, antecedente de angioedem asociat administrării de inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei sau edem angioneurotic idiopatic, sarcină şi alăptare, pacienţi cu situaţie hemodinamică instabilă, în special şoc cardiovascular, insuficienţă cardiacă acută, sindrom coronarian acut, accident vascular acut, stenoză uni- sau bilaterală de arteră renală, stenoză valvulară mitrală sau aortică, insuficiență hepatică (IH) severă, insuficență renală (IR) cu sau fără hemodializă (clearance-ul creatininei < 10 ml/min.) 

Atenție!: Angioedemul limbii, epiglotei sau laringelui poate fi fatal. Trebuie instituită terapia de urgenţă. La pacienţii cu iR trebuie monitorizată funcţia renală, mai ales în prima săptămână de tratament 

Reacții adverse: Roşeaţă, edem, durere de cap, tuse, ameţeală, hipotensiune arterială, tahicardie, rash eritematos, greaţă, dispepsie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel