Un nou instrument de evaluare a...
Emoțiile pe care le experimentăm au un efect direct asupra întregului corp. Este cunoscut faptul că mulți dintre noi simt aceste emoții în stomac sau în întregul corp. De exemplu, putem spune că ne doare stomacul când suntem anxioși, că avem fluturi în stomac când suntem îndrăgostiți sau că simțim că ne strânge stomacul în momentele de stres.
Toate aceste reacții fizice sunt legate de modul în care creierul nostru procesează și reacționează la emoții.
Psihoterapeutul Ancuța Coman-Boldișteanu a explicat, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola ce impact au emoțiile asupra felului în care mâncăm.
”Foarte multe dintre emoțiile noastre se materializează, cumva, în stomac. Spunem mereu că ne strânge stomacul, că ne doare stomacul, ni s-a făcut rău de la stomac, am fluturi în stomac și simțim foarte multe, deci este o legătură strânsă și constantă între creier și corp și sigur că alimentația și alegerile pe care noi le facem și ce punem în interiorul nostru are o influență asupra felului în care, mai departe, organismul nostru metabolizează ceea ce primește.
Este un întreg ciclu. Ceea ce noi alegem să punem în farfurie ne poate predispune mai mult spre o boală sau o afecțiune, tulburare sau dezechilibru emoțional. Legătura dintre diferitele afecțiuni și partea emoțională, există.
Ceea ce nu este prin noi, ceea ce nu verbalizăm, ceea ce nu procesăm, ceea ce nu lucrăm direct va ieși, cumva, nu rămâne în noi”, a explicat psihoterapeutul Ancuța Coman-Boldișteanu, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
Alimentația și alegerile pe care le facem în ceea ce privește ceea ce punem în corpul nostru au, de asemenea, o influență semnificativă asupra sănătății noastre. Ceea ce consumăm poate predispune organismul spre diverse afecțiuni sau tulburări emoționale. Astfel, alimentația și starea noastră emoțională sunt parte a unui ciclu complex în care ele se influențează reciproc.
În concluzie, înțelegerea și gestionarea corectă a emoțiilor noastre sunt esențiale pentru menținerea echilibrului emoțional și a sănătății noastre fizice. Furia, în particular, nu trebuie reprimată, ci acceptată și gestionată într-un mod sănătos pentru a evita consecințele negative asupra sănătății noastre și pentru a ne permite să ne confruntăm cu provocările vieții într-un mod constructiv.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Un nou instrument de evaluare a...
Procedurile estetice pentru...
Creșterea popularității băuturilor...
Ce efect nociv are ciocolata pentru rinichii noștri. Ce trebuie să...
Ce trebuie să știi despre nodulii...
O vorbă din popor spune că în lunile...
Mestecatul gumelor tari pentru a...
Progresul într-un antrenament...