Emanuel Ungureanu, un nou atac: Un manager de spital și un medic din Cluj, acuzați de incompatibilitate și interese

Emanuel Ungureanu. Foto: Facebook
Deputatul Emanuel Ungureanu a depus la ANI o sesizare de incompatibilitate legată de un manager și un medic din Cluj, mai precis a lui Petru Șușca, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj și a profesorului Ștefan Florian, șeful disciplinei de Neurochirurgie din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie a UMF Cluj.

Deputatul Emanuel Ungureanu s-a filmat în fața Agenției Naționale de Integritate unde a depus, spune el, „o sesizare pentru o posibilă încălcare a legii în domeniul incompatibilității și a conflictului de interese, împotriva lui Petru Șușca, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj și a profesorului Ștefan Florian, șeful disciplinei de Neurochirurgie din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie a UMF Cluj!".

„Pe scurt, conform ultimului raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, prietenul doamnei Sorina Pintea, Petru Șușca ar fi acționar unic al unui SRL și președinte al Asociației Maramureșenilor din Cluj-Napoca, situație în care, pretinde Corpul de Control, Șușca ar fi în situație de incompatibilitate și conflict de interese încălcând Legea 95/ 2006. Un caz mult mai clar este cel al neurochirurgului Ștefan Florian, șeful disciplinei de Neurochirurgie din cadrul UMF Cluj, care și-a băgat cu TUPEU maxim fiul, pe Alexandru Florian, asistent universitar, chiar în disciplina unde este șef și pe secția pe care o patronează ca pe propia moșie! Ștefan Florian a încălcat fără nicio jenă atât Legea Educației Naționale cât și Codul Deontologic al Cartei UMF", a scris deputatul, pe pagina sa de Facebook.

El a anunțat că va publica în curând și documente care ar dovedi ce beneficii au avut cei doi incriminați de pe urma pozițiilor pe care le dețin, dar și ce interese s-ar ascunde în spatele lor.

„Vom vedea până unde ține curajul ministrului Victor Costache...", a scris, în final, deputatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel