EMA: Țările UE trebuie să utilizeze toate vaccinurile anti-COVID-19. Vaccinul Moderna, analizat pentru aprobarea la copiii între 12 și 17 ani
17 iun 2021, 23:47

Vaccin anti COVID-19. Foto: Daniel Schludi / Unsplash
Țările Uniunii Europene (UE) trebuie să utilizeze toate vaccinurile disponibile pentru a combate epidemia de COVID-19 și este prea devreme pentru a determina care este cel mai bun tip de vaccin, au anunțat oficiali de la Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA). Vaccinul Moderna ar putea fi aprobat din iulie pentru copiii cu vârste între 12 și 17 ani. 

Reacția vine după ce mai multe țări din Uniunea  Europeană au decis să limiteze utilizarea așa-numitelor vaccinuri cu „vector viral”, cum sunt AstraZeneca și Johnson & Johnson, din cauza unei legături cu apariția unor cazuri rare de cheaguri de sânge și, în schimb, optează pentru vaccinurile care folosesc tehnologia ARN messenger, precum cele de la Pfizer și Moderna.

„Suntem încă într-o pandemie și este foarte important ca în această luptă împotriva acestei pandemii să folosim toate opțiunile disponibile”, a declarat Marco Cavaleri, responsabil al strategiei de vaccinare în cadrul EMA.

Depinde de țările UE să decidă cum să le folosească „cel mai bine în interesul sănătății publice”, a adăugat el într-o conferință de presă.

Oficialii Agenției au explicat că potrivit datelor deținute la acest moment, vaccinurile aprobate în UE protejează contra tuturor tulpinilor de coronavirus care circulă în regiune.

În a cest moment, EMA revizuiește alte 4 vaccinuri contra COVID-19: Curevac, Novavax, Sinovac (Vero Cell) și vaccinul rusesc Sputnik. „Pentru aceste vaccinuri, revizuirea continuă continuă până când EMA are suficiente dovezi pentru o cerere oficială de autorizare de introducere pe piață”, au spus reprezentanții Agenției Europene a Medicamentelor. 

De asemenea, ei au anunțat, în conferința de presă de astăzi, și că EMA a început să evalueze o aplicație pentru extinderea utilizării vaccinului COVID-19 produs de Moderna pentru a include tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani. Rezultatul evaluării este așteptat în iulie, cu excepția cazului în care sunt necesare mai multe informații.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?