Șeful CJ Maramureș legat de coronavirus: "Suntem pregătiți să facem față oricărei situații"

Coronavirus, China
Autoritățile județene din Maramureș au decis să aloce bani pentru pregătirea spațiilor de carantinare.

Coronavirus, Maramureș. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință miercuri, 26 februarie ca să discute măsurile care se impun în situația în care noul coronavirus (COVID-19) ar uma să fie identificat și la cetățeni care domiciliază în Maramureș. În județ nu a fost raportată nicio îmbolnăvire. Mai mult, până miercuri, la ora 15.00, în România nu a fost confirmat niciun caz de infectare.

"Facem un apel la calm, asigurând maramureșenii de faptul că județul este pregătit să gestioneze orice situație referitoare la posibilitatea apariției unor cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, atât prin măsurile stabilite în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență, cât și prin cele luate la nivelul unităților spitalicești din subordinea Consiliului Județean Maramureș, respectiv Spitalul Județean Dr. Constantin Opriș și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie. Totodată, vom asigura toate fondurile necesare solicitate de CJSU Maramureș, pentru ca spațiile de carantinare din județ să aibă cele mai bune condiții de cazare și tratament. Maramureșenii trebuie să știe că suntem pregătiți să facem față oricărei situații", a declarat președintele Cosiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Acesta, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a participat la această întâlnire, asigurând reprezentanții CJSU că instituția județeană va aloca fondurile necesare pentru spațiile de carantinare pregătite în cazul în care situația o va cere. CJ va acorda din bugetul instituției sumele necesare pentru serviciile de utilitate publică, curățenie și materiale dezinfectate necesare în astfel de cazuri.

Până la ora scrierii acestei știri, în Maramureș au intrat pe la punctele de trecere a frontierei 30 de maramureșeni, iar 113 persoane sunt izolate la domiciliu, nu este nicio persoană în carantină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel