Eficacitatea usturoiului crud în tratarea acneei. Ce spune știința despre acest remediu

Usturoi Foto: Freepik @jcomp
Află dacă usturoiul crud poate fi considerat un remediu natural pentru acnee și de unde provin proprietățile sale antibacteriene. 

De-a lungul timpului, diverse remedii naturale au fost propuse pentru tratarea acneei, printre acestea numărându-se și consumul de usturoi crud. Acest aliment, cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii, a fost utilizat în medicina tradițională pentru a îmbunătăți sănătatea pielii și a combate diverse afecțiuni.

Totuși, eficacitatea sa în combaterea acneei nu este pe deplin susținută de dovezi științifice, iar experții avertizează că acest remediu nu ar trebui considerat o soluție unică sau principală pentru problemele dermatologice.

 Poate consumul de usturoi crud să vindece acneea?

Usturoiul, o plantă puternică utilizată în medicină de secole, nu a fost dovedit a elimina acneea, potrivit lui Rachel Nazarian, dermatolog certificat la Schweiger Dermatology Group. Nu există suficiente dovezi științifice pentru a susține administrarea orală de usturoi ca tratament pentru acnee și nicio cantitate de usturoi administrată pe cale orală nu va vindeca acneea.

Cu toate acestea, Elizabeth Geddes-Bruce, dermatolog certificat la Westlake Dermatology, sugerează că usturoiul ar putea fi benefic dacă face parte dintr-o dietă cu un conținut scăzut de glicemie, bogată în fibre și alimente integrale.

Usturoiul are compuși naturali antibacterieni și antiinflamatori care ar putea ajuta la menținerea sănătății pielii, similar cu beneficiile alimentelor bogate în antioxidanți precum ceaiul verde, fructele de pădure și rodia.

Un studiu din 2014 a constatat că usturoiul are compuși care pot preveni dezvoltarea anumitor bacterii și ciuperci, putând ajuta la anumite afecțiuni ale pielii. Cu toate acestea, considerația este pur teoretică din cauza lipsei de studii.

Cauzele acneei pot fi foarte diferite pentru fiecare persoană, iar consumul de usturoi ar face puțin pentru a aborda și trata acneea. Melanie Palm, dermatolog certificat și chirurg estetician la Art of Skin, consideră că există probabil metode mai eficiente și mai eficace de tratare a acneei decât consumul zilnic de usturoi crud.

Citește și: Schimbările de dispoziție și diabetul. Efectele stresului asupra nivelului de zahăr din sânge

Foto: Freepik

Ce spun experții

Usturoiul crud poate fi un potențial tratament pentru acnee, dar ar trebui consumat cu moderație, cum ar fi utilizarea mai mult usturoi pentru a condimenta cina. Cu toate acestea, nu este recomandat să mâncați usturoi crud zilnic, deoarece poate fi iritant și urât mirositor.

Usturoiul poate fi, de asemenea, frecat pe piele, dar experții recomandă acest lucru deoarece poate fi distructiv. Există o lipsă de cercetare privind consumul de usturoi sau utilizarea topică și controlul acneei, ceea ce face dificilă formularea de recomandări pentru persoanele care ar putea răspunde diferit.

Usturoiul are și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi proprietățile antioxidante, care pot reduce inflamația și pot ajuta la repararea daunelor provocate de radicalii liberi, reducând potențial riscul de boli de inimă și cancer.

Acesta conține mangan, care este esențial pentru construirea oaselor puternice și menținerea unui sistem imunitar gata de luptă. Nivelurile ridicate de potasiu sunt, de asemenea, importante pentru contracția musculară și funcționarea inimii.

Cu toate acestea, consumul de usturoi, în special în doze mari, nu este sănătos sau sigur pentru toată lumea, în special pentru persoanele cu tensiune arterială scăzută. Usturoiul poate afecta sângerarea și coagularea, deoarece funcționează ca un diluant al sângelui. Consumul de usturoi poate afecta, de asemenea, eficacitatea anticoagulantelor și a anumitor medicamente împotriva HIV.

Vezi și: Riscul de Parkinson, dublat la persoanele cu anxietate după 50 de ani. Legătura neașteptată dintre anxietate și Parkinson

Alte metode să scapi de acnee

O dietă nutritivă bogată în antioxidanți, fructe, legume, fibre, proteine slabe și grăsimi sănătoase este recomandată pentru gestionarea acneei. O dietă cu glicemie scăzută și limitarea alimentelor procesate pot ajuta, de asemenea.

Alte tratamente pentru acnee includ geluri topice, creme, loțiuni, antibiotice, retinoizi, terapii cu laser și lumină și peelinguri chimice. Dacă gestionarea acneei la domiciliu nu este posibilă, cel mai bine este să consultați un dermatolog certificat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel