Efectele distanțării sociale la români. Psihiatrul Octavian Vasiliu explică

Doctor
Medicul psihiatru Octavian Vasiliu de la Spitalul Militar Central din București a vorbit despre efectele distanțării sociale asupra românilor.

Psihiatru, distanțare socială. Octavian Vasiliu, medic psihiatru și psiholog clinician la Spitalul Militar Central din București, explică, într-un interviu, că distanțarea socială, una dintre măsurile impuse de autorități în timpul stării de urgență, „este o etapă prin care vom trece”.

Efectele distanțării sociale

Întrebat dacă această distanțare îi va schimba pe români, medicul a apreciat:

„Este o etapă prin care vom trece și din care vom ieși întăriți. Să ne aducem aminte de perioada până-n 89 când, de asemenea, exista o metodă de distanțare, dar impusă din alte motive. Care a durat foarte mult. Nu ne-a schimbat ca nație, dimpotrivă, am ieșit mai puternici. Am reușit să facem lucruri pe care nu puteam să le concepem până în 1989. Și această etapă care va dura mult-mult mai puțin o să treacă și vom reuși să valorificăm această experiență într-un mod absolut pozitiv, atât la nivel individual, cât și la nivel global. Experiența o dovedește”.

Ca să-și întărească afirmațiile, doctorul subliniază că experiența anilor trecuți ne va ajuta să depășim perioada: ”Practic, creierul nostru știe cum să facă față, are depozitate aceste informații. (...) Într-adevăr, societatea noastră a fost greu încercată, nu este prima data când trebuie să luptăm cu o astfel de situație, de aceea, pur și simplu, trebuie să redescoperim metodele de a face față. Nu este ușor pentru nimeni, dar împreună putem să facem acest lucru”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel