EFECTE NEBĂNUITE: 1 din 5 pacienți cu COVID-19 va dezvolta boli mintale. STUDIU

Covid, coronavirus. Foto: Pixabay
Douăzeci la sută dintre pacienții COVID-19 vor dezvoltă în decursul a 3 luni o boală mintală, arată un nou studiu.

Pandemia COVID-19 aduce provocări fără precedent pentru profesioniștii din domeniul sănătății, pentru cercetătorii și factorii de decizie politică, mai nou și în domeniul bolilor mentale grave.

Un studiu nou arată că infecția COVID-19 crește riscul unei persoane de a dezvolta tulburări psihiatrice și că a avea o tulburare psihiatrică înainte de infectare, crește riscul de a face COVID-19. 

Cele mai frecvente tulburări experimentate de supraviețuitorii COVID-19 în decurs de 90 de zile de la diagnosticare sunt anxietatea, depresia, insomnia și demența, potrivit studiului publicat în revista The Lancet Psychiatry (link direct studiu).

Studiul arată, mai exact, că aproape 1 din 5 persoane diagnosticate cu COVID-19 primesc un diagnostic psihiatric în următoarele 3 luni de lainfectare; că dintre aceste persoane 1 din 4 nu avuseseră înainte un diagnostic psihiatric; că pacienții cu tulburări psihiatrice existente ar putea fi mai susceptibili de a face COVID-19. 

„Ne-am temut că supraviețuitorii COVID-19 vor avea un risc mai mare de probleme de sănătate mintală, iar concluziile noastre dintr-un studiu amplu și detaliat arată că acest lucru este probabil. Sistemele de sănătate trebuie să fie gata să ofere îngrijire, mai ales că rezultatele noastre sunt probabil o subestimare a numărului real de cazuri. Avem nevoie urgentă de cercetări pentru a investiga cauzele și a identifica noi tratamente”, a Paul Harrison, profesor de psihiatrie la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

Studiul a analizat dosarele electronice de sănătate ale peste 62.000 de pacienți cu coronavirus din SUA. Grupul de studiu a fost de două ori mai probabil să sufere de o nouă boală mintală decât alte grupuri de pacienți, în aceeași perioadă, au spus cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel