Generația Z și tinerii Millennials...
Un vin face o masă delicioasă să aibă un gust și mai bun. Și reciproca este valabilă: anumite alimente pot influența aromele vinurilor. Cercetătorii au analizat modul în care lipidele - molecule grase abundente în brânză, carne, uleiuri vegetale și alte alimente - interacționează cu taninurile de struguri, mascând aromele nedorite ale compușilor vinului. Au observat că anumite alimente reduc aceste senzații, îmbunătățind aroma unui vin, dar neștiind de ce. Unele studii au sugerat că taninurile interacționează cu lipidele la nivel molecular.
Cercetătorii au analizat modul în care taninurile influențează dimensiunea și stabilitatea picăturilor de lipide într-o emulsie. Combinând rezultatele biofizice și senzoriale, cercetătorii au concluzionat că taninurile pot interacționa cu picăturile de ulei din gură, făcându-le mai puțin disponibile pentru a se lega de proteinele salivei și a provoca astringența, arată un comunicat al Societății Americane de Chimie.
Studiul științific, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Acesta este detaliul la care să fii...