Durerile de spate. Ce să faci ca să nu ajungi la calmante

Fizioterapia poate ajuta în calmarea durerilor ușoare de spate
Pentru durerile de spate care nu ajung să ne imobilizeze, specialiștii recomandă întâi un fizioterapeut. Studiile arată că funcționează pentru reducerea nevoii de medicamente.

Durerile de spate pot fi extrem de supărătoare și pot ajunge să ne afecteze viața destul de serios, dacă sunt foarte puternice. Însă când sunt în faze incipiente și nu avem încă nevoie de analgezice foart puternice, specialiștii de la Harvard Medical School recomandă pacienților să vadă întâi un fizioterapeut.

Cercetătorii implicați într-un studiu al Health Services Research au revizuit cererile de asigurare pentru aproximativ 150.000 de adulți, cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani, care au fost recent diagnosticați cu dureri de spate.

Fizioterapia reduce nevoia de analgezice

Ei au descoperit că cei care au consultat mai întâi un fizioterapeut au avut o probabilitate cu 89% mai mică de a primi o prescripție de analgezice, comparativ cu cei care au văzut alți medici. Au fost, de asemenea, mai puțin susceptibili de a avea nevoie de o scanare RMN sau CT sau de a ajunge la urgență din cauza durerilor.

Motivul, potrivit cercetătorilor, este acela că fizioterapeuții au cunoștințe de specialitate în tratarea afecțiunilor musculo-scheletice, cum ar fi durerile de spate care nu sunt foarte grave, dureri pe care alți medici le abordează diferit, iar abordarea lor în tratarea durerii cu exerciții specifice și alinierea corpului poate ajuta la ameliorarea durerii cu mai puține medicamente.

Articolul integral poate fi găsit AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel