Durerea de spate: cauze, simptome și tratament. Dr. Tarek Nazer, despre JUNGHI: Dacă durează mai mult de TREI luni, e cronică

Durerea de spate - Foto: Pexels @Karolina Grabowska / @Towfiqu barbhuiya / @yan Krukov
Durerile de spate au devenit o reală problemă, în zilele noastre. Doctorul Tarek Nazer a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, câte tipuri de durere de spate există și cum trebuie să le tratăm.

Una dintre consecințele pandemiei a fost înmulțirea, peste noapte, a joburilor remote. Chiar dacă mulți s-au bucurat pentru facilitatea de a lucra din confortul propriei locuințe, munca de acasă a venit la pachet și cu anumite aspecte mai puțin neplăcute. Printre ele, se numără durerea de spate. Doctorul Tarek Nazer, medic primar ortoped, a explicat în exclusivitate pentru Spectacola, cauzele care duc la durerile de spate și cum trebuie tratate acestea.

„În general, durerile lombare, denumite și dureri de mijloc, sunt cauzate de leziuni. Deși extrem de supărătoare și vocale, trebuie știut că durerile de spate tratate în mod corespunzător într-un stadiu incipient poate ajuta la limitarea simptomelor atât în durată, cât și în severitate. Simptomele variază de la o durere slabă până la o senzație de 'înjunghiere'.

Durerea poate face dificilă mișcarea sau păstrarea unei poziții drepte a spatelui. Durerea acută a spatelui apare brusc, adesea după o vătămare din cauza sportului sau a ridicării grele. Durerea care durează mai mult de trei luni este considerată cronică.”, explică dr. Tarek Nazer, medic primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă, pentru Spectacola.

Există mai multe tipuri de durere de spate

 

Specialistul a explicat, de asemenea, faptul că nu toți ne confruntăm cu același tip de durere de spate, acestea putând fi de mai multe feluri.

„Este adevărat, durerea de spate poate fi diferită, ba chiar există tot soiul de clasificări în acest sens. Durerea mecanică (durerea axială) este durerea care apare, în primul rând, din partea mușchilor, a ligamentelor, a articulațiilor sau a oaselor din coloana vertebrală și din jurul acesteia. Acest tip de durere tinde să fie localizată în partea inferioară a spatelui, feselor și, uneori, partea superioară a picioarelor.

Durere radiculară poate apărea dacă o rădăcina a nervilor spinali devine afectată sau inflamată. Senzația sa specifică este durere ascuțită, electrică, de arsură, și poate fi asociată cu amorțeala sau slăbiciune (sciatică). Este de obicei simțită pe o singură parte a corpului.

De obicei, durerea lombară își are debutul după o activitate intensă sau un traumatism, însă există și situații în care apare din senin, aparent fără o cauză serioasă. Durerea poate începe brusc sau se poate dezvolta treptat.”, continuă chirurgul ortoped.

Citește mai departe pe Spectacola.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel