Durere cronică: ce poți face. 6 sfaturi utile

Simptome
Durere cronică, sfaturi. Statisticile la nivel mondial arată că nu trece o săptămână fără durere pentru 65% dintre adulții care trăiesc pe glob.

Durere cronică, sfaturi. Președintele Asociației Române de Hipnoză, hipnoterapeutul Eugen Popa, spune că durerea este „calea prin care corpul nostru ne semnalizează că ceva nu este în regulă".

„Când vorbim despre durere, ne raportăm întotdeauna la două tipuri diferite de durere – cronică sau acută. Durerea acută este de obicei temporară dar foarte puternică, și este însoțită de anxietate sau stres emoțional", declară acesta, potrivit unui comunicat.

Durere cronică, sfaturi: statistici îngrijorătoare

Aceeași sursă precizează că statisticile făcute la nivel mondial arată că 88% din populatia adultă a lumii suferă de dureri corporale și că mai mult de jumătate (65%) acuză dureri mai des de o dată pe săptămână. Cercetările specialiștilor au demonstrat că durerea afectează zilnic viața socială (72%) și amoroasă (64%), iar 78% dintre cei care sunt angajați declară că durerea le afectează și viața profesională.

Durere cronică, sfaturi: ce amplifică durerea cronică

Durerea cronică poate dura cel puțin 3-6 luni, chiar ani, iar cei care trăiesc cu ea o văd ca o boală, susține președintele Asociației Române de Hipnoză. Acesta afirmă că stresul și anxietatea sunt „reacții adverse frecvente ale durerii și chiar pot face senzația durerii să se intensifice".

O soluție de reducere a stresului, susține el, ar fi hipnoterapia: „Hipnoza s-a dovedit a fi un instrument extrem de eficient în ameliorarea suferințelor de mai multe feluri. Poate fi folosită pentru a ajuta la reducerea sau eliminarea durerii fizice și, de asemenea, pentru provocarea unei schimbări la cei cu o varietate de condiții emoționale și psihologice".

Acesta recomandă 6 sfaturi utile:

1. Învață tehnici de respirație profundă care te pot ajuta să te relaxezi, ceea ce poate ușura durerea.

2. Este important să reduci stresul. Stresul intensifică durerea cronică. Depresia, anxietatea, stresul și furia pot crește sensibilitatea organismului la durere. Învățând să preiei controlul asupra stresului, poți găsi o ușurare a durerii cronice.

3. Fă mișcare. Endorfinele eliberate de creier în timpul exercițiilor fizice pot ajuta la reducerea durerii cronice.

4. Nu fuma. Fumatul afectează circulația sângelui și poate crește senzația durerii.

5. Alege o dietă sănătoasă, echilibrată dacă te confrunți cu dureri cronice.

6. Găsește modalități de a-ți distrage atenția de la durere. Cu cât te gândești mai mult la durere, cu atât îi crești puterea. În schimb, alege activități care îți plac și pe care te poți concentra cu ușurință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel