DSP Sibiu: Numărul de cazuri de COVID-19 ar putea crește vertiginos odată cu începerea școlii

Covid-19
Numărul de cazuri de COVID-19 din județul Sibiu ar putea crește vertiginos, odată cu începerea școlii, dacă părinții nu își vaccinează copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani, a declarat directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP), colonelul Marius Chelu.

„Vom avea nevoie de sprijinul tuturor pentru a convinge părinții de importanța vaccinării copiilor în grupele de vârstă 12-18 ani. Odată cu începerea școlii, există posibilitatea ca numărul de cazuri să crească vertiginos și vom asista la consecințe cel puțin la fel de grave ca cele de anul trecut”, a declarat directorul adjunct al DSP Sibiu, colonelul Marius Chelu, într-un comunicat remis redacției.

Luni s-au închis temporar unul din cele 11 centre de vaccinare, care funcționa în Zona Industrială Vest din municipiul Sibiu. În județul Sibiu, până la momentul de față au fost imunizate, în total, 134.268 persoane cu prima doză de vaccin, iar dintre acestea 120.140 persoane au făcut și cea de-a doua doză de vaccin. 

„În perioada 31.12.2020 - 31.08.2021 au fost raportate 73 cazuri de reacție adversă post-vaccinală în primele 15 minute de la administrarea serului imunizant, din care 53 pentru vaccinul produs de Pfizer, 6 pentru vaccinul produs de AstraZeneca,13 pentru vaccinul produs de Johnson&Johnson și 1 pentru vaccinul produs de Moderna”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel