DSP Maramureș: ce facem dacă apar simptome de infecție cu coronavirus

Coronavirus     Foto: pixabay.com
DSP Maramureș a făcut o informare cu privire la noul coronavirus și la ce ar trebui să facă cetățenii dacă au intrat în contact cu o persoană bolnavă sau dacă vin din zonele afectate de epidemie. 

Ambulanța Maramure este pregătită să intervină dacă apar cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, cel puțin asta susține managerul unității, Ligia Micle. Potrivit ei, o ambulanță este pregătită permanent pentru un eventual apel de acest fel. „Serviciul Județean de Ambulanță este pregătit din urmă cu o lună, de când a apărut epidemia în China, cu o ambulață de tip B, care este în curtea instituției la orice oră din zi și din noapte. Acea ambulanță va fi folosită expres pentru acest caz. Colegii sunt absolut toți instruiți. Am achiziționat 500 de măști, combinezoane, mănuși, abolut tot ce trebuie”, a spus managerul SAJ.

Totuși, targa specială care poate să izoleze pacientul nu există decât la ISU, însă dacă va fi nevoie, aceasta poate fi utilizată. „Dacă apare vreo problemă (se procedează, n.r.) exact ca și la Ebola”, a mai arătat managerul SAJ.

Ce facem dacă apar simptome de boală

Informările generale făcute publice până acum au arătat că persoanele care cred că este posibil să se fi infectat, au avut contact cu o persoană bolnavă sau au eventuale simptome, nu trebuie să se prezinte la spital singure, ci să sune la 112, pentru a chema ambulanța special pregătită pentru astfel de cazuri.

Directorul DSP Maramureș, Rareș Pop, a arătat că „dacă există simptomatologia, pacientul respectiv, prin Serviciul Județean de Ambulanță, care are ( o ambulanță, n.r.) destinată special pentru așa ceva, este luat de la domiciliu și dus la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, sau la Insititului Matei Balș din București. Nu rămâne în județ”, a explicat el.

Pe de altă parte, în curtea Serviciulu de Ambulanț Maramureș există o ambulanță pregătită pentru eventuale cazuri de Ebola, motiv pentru care managerul SAJ a arătat că va solicita MS permisiunea ca, în caz de nevoie, să poată fi folosită și această ambulanță, în cazul în care ar apărea mai multe persoane bolnave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel