DSP București cere SPITALELOR non-COVID să se pregătească de pacienți infectați. Ministerul Sănătății: nu s-a dat ordinul

Coronavirus, COVID-19
Bucureștiul se pregătește de dezastru? O înștiințare transmisă de DSP București tuturor spitalelor non-COVID din Capitală îi îndeamnă pe manageri să reorganizeze circuitele astfel încât unitățile să fie capabile să primească pacienți COVID, întrucât spitalele din prima linie sunt pline. Ministerul Sănătății spune însă că nu ar fi dat un astfel de ordin!

Mai mulți manageri de spitale non-COVID din Capitală au recunoscut, pentru DC Medical, că au primit miercuri, de la DSP București, o înștiințare prin care li se cere să reorganizeze circuitele astfel încât să poată interna pacienți infectați cu coronavirus, întrucât spitalele din prima linie sunt pline!

CĂTRE

TOATE SPITALELE DIN MUNICIPIUL BUCUREȘTI: 

Urmarea situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei COVID-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare de fază I, fază II și suport COVID-19, vă solicităm să întrerindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizara unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților COVID-19 pozitivi, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare. 

Aceste solitări ale DSPMB au la bază necesitatea stringentă a măririi capacității de tratament COVID-19 în contextul măririi progresive a ratei de incidență cumulată la 14 zile, care la data de 13.10.2020 este de 2,69 la mia de locuitori”, se arată în înștiințarea în cauză. 

Ministerul Sănătății, în subordinea căruia se află DSP-urile, nu știe de o astfel de „chemare la arme”. 

„Din informațiile pe care le dețin în acest moment, Ministerul Sănătății nu a solicitat DSP-urilor acest lucru”, arată Oana Grigore, șeful Direcției de Comunicare din Ministerul Sănătății. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel